• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

INSPIRATION & TIPS

Går du i bröllopstankar?

Här är 5 saker att tänka på när du skall välja förlovningsring och vigselring.

Vigselring & Förlovningsring

1. Var ute i god tid

Det här är inte ett val du vill stressa fram. Både din förlovningsring och vigselring ska följa dig livet ut. Ge dig själv tid att titta på olika alternativ. Önskar du en specialdesignad ring? Då behöver du räkna med lite längre leveranstid.

2. Komfort i vardagen

Utöver att ringarna ska sitta bekvämt är det också viktigt att fundera på hur din vardag ser ut. Om du t.ex. arbetar mycket med händerna kanske en slät ring är att föredra framför en väldigt skör ring eller en ring med hög fattning. Risken är annars att du sliter onödigt mycket på din ring.

3. Tänk stilsäkert – men glöm inte kvalité!

Ringen ska kännas rätt nu, men den ska också kännas bra om i framtiden. Trender kommer och går! Tänk också på att ringen ska hålla länge och ha det i åtanke när ni väljer er budget för ringarna. Slitstarka material är t.ex. platina eller guld. Det populära alternativet vitguld är också slitstark men kräver lite mer underhåll än rödguld då rhodiumpläteringen som ger vitguldet sin vita färg och lyster behöver göras om med jämna mellanrum. Det är dock en relativt enkel åtgärd för en guldsmed. Platina är i princip ett underhållsfritt material, men har ett lite högre pris än guld.

4. Lämna plats för gravering

Ofta bär mannen endast en ring och inför vigseln uppdateras vanligtvis mannens förlovningsring till vigselring. Därför är det bra att lämna plats för gravering i ringen om ni vill föreviga både förlovnings- och vigseldatum med gravyr.

5. Måste allt matcha?

Ni som par bestämmer givetvis själva vad som passar er. Men, visst är det fint om era vigselringar båda är tillverkade i samma material? Här finns dock inget rätt och fel. Än viktigare är att förlovningsringen och vigselringen matchar varandra då dessa bärs tillsammans. Har du redan en bild av hur bild av hur vigselringen ska se ut? Låt det guida dig i val av förlovningsring.
Matchningen gäller dock inte bara ringarnas utseende, utan framförallt att passformen på förlovningsringen och vigselringen funkar bra tillsammans så det inte blir några glipor. Fråga gärna oss om du känner dig osäker.

Sist men inte minst. Glöm inte att vårda dina ringar. De ska hålla länge!

Här hittar du mer information om:
Förlovningsringar

Loading