• 30 dagar öppet köp
  • Snabb leverans & smidig retur
  • Gratis paketinslagning
Förlovningsringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

Sveriges största utbud online och i butik!

Förlovningsringar

Upplev förlovningsringar från några av Sveriges mest kända varumärken som Schalins, Efva Attling och Georg Jensen. Dessutom hittar du ett exklusivt utbud förlovningsringar som designas och tillverkas av Nordic Spectras egna guldsmeder. Hittar du inte ringen du letar efter? Vi hjälper dig att skapa din unika drömring. Kontakta gärna våra kunniga smyckesrådgivare för vägledning.

 

Varför ska du välja förlovningsring från Nordic Spectra?

1. Stort utbud av kända varumärken
Nordic Spectra erbjuder ett brett sortiment av förlovningsringar från Sveriges främsta varumärken så som Schalins, Efva Attling och Georg Jensen. Oavsett om du är på jakt efter en traditionell ring eller något mer unikt, har vi något för alla.

 

2. Egetillverkade alternativ
Förutom vårt sortiment av kända varumärken, erbjuder vi också ett exklusivt egetillverkat utbud av förlovningsringar. I vår fasta kollektion hittar du ringar där grundtanken bakom ringarna är att de ska vara tidlöst eleganta och samtidigt lätta att matcha ihop för att bilda en vacker enhet mellan förlovningsring och vigselring. Designen är klassisk vilket underlättar för dig när du önskar att din och din partners ring ska matcha ihop.Vi erbjuder även möjligheten att designa och tillverka en ring utefter dina egna önskemål. Kanske har du en klar tanke över hur du önskar din ring men inte hittat det du söker? Då är vi det bästa alternativet för dig. Våra smyckesrådgivare tillsammans med våra guldsmeder tar fram ett förslag utefter just dina önskemål och preferenser. Kontakta oss via [email protected] eller via telefon 0155-218005 – låt oss hjälpa dig att göra ditt livslånga löfte till en verklighet!

 

3. Experter på förlovningsringar
Våra guldsmeder har den kunskap och erfarenhet som krävs för att hjälpa dig att välja den perfekta förlovningsringen. Vi arbetar nära med varje kund för att förstå deras önskemål och för att hjälpa dem att hitta den perfekta ringen. Vi vet att världen av förlovningsringar kan vara fylld med många val och tankar, vi finns här för att hjälpa dig.

4. Hand in hand

Väljer du en ring från varumärket Schalins så ingår vårt erbjudande Hand in Hand. Detta ger dig möjlighet till storleksändring på en ring från Schalins till och med 30 dagar från leverans av din ring. Vi vill att det ska kännas lustfyllt och enkelt att välja vigsel- och förlovningsringar från Schalins och vill därför hjälpa er så mycket vi kan – före under och efter ert beslut.  Lär mer om Hand in Hand.

Vi erbjuder Sveriges största utbud av förlovningsringar!

På Nordic Spectra erbjuder vi en stor variation av ringar i olika material och utföranden samt från olika varumärken. Vi har valt att arbeta tillsammans med några av de största varumärkena inom förlovning – allt för att du ska finna just den ring du söker till en av livets största händelser.

Förlovningsringar - Sveriges största utbud online -Schalins, Efva Attling, Georg Jensen, Nordic Spectra, egen tillverkning. Välkommen hit.

Nordic Spectra

För oss på Nordic Spectra är ett gediget hantverk och kvalité en självklarhet. Våra ringar är tillverkade av oss och är ett gediget hantverk där vi står bakom hela processen. Vi har valt ett uttryck som är elegant, tidlöst och som varar i generationer. Detta återspeglar sig i den kollektion som vi valt att designa som vår exklusiva vigsel- & förlovningskollektion – 1946 Kollektionen.

1946-Kollektionen

En kollektion som skapats med visionen om en stilren, elegant design med ett tidlöst uttryck. Precis som namnet antyder hänvisar kollektionen till vår första guldsmed, Ola Sellén, första verksamhetsår och tanken bakom kollektionen är att designen ska vara lika aktuell nu som då. Vi har därför valt att tillverka kollektionen i rött och vitt guld i 18 karat tillsammans med en gedigen och solid skena. Ringarna är skapade i två olika typer av ringskenor, en välvd och en rak. Därefter är ringarna anpassade i olika bredder och klädda med diamanter – allt för att du ska hitta en ring som passar dig.

Tanken bakom ringarna är att de ska vara lätta att matcha ihop för att bilda en vacker enhet mellan förlovningsring och vigselring. Designen är klassisk och elegant vilket underlättar för dig när du önskar att din och din partners ring ska matcha ihop. Förlovningsring 18k Guld 1946-Kollektionen Välvd 3 mm är en ring skapad med den rundade skenan – här väljer du själv vilken bredd du önskar på din ring. Ett mycket klassiskt val av förlovningsring som passar både man och kvinna.

Skapade för att bäras tillsammans

Vid sökandet av ring kan det oftast vara bra att tänka ett steg till och se en helhet mellan de två ringar man kommer att bära. I 1946-kollektionen har vi valt att skapa solitärringar och alliansringar i tre serier som har samma grundskena för att de ska kunna bäras tillsammans som ett sett. Partnern hittar sin matchade släta ring genom att välja samma skena ur 1946-kollektionen.

Stella

Solitärringen har en välvd skena och en briljantslipad diamant i en fattning med fyra klor och passar tillsammans med alliansringen med diamanter infattade i faden.

Sofia

Solitärringen har en rak skena med en briljantslipad diamant i en fattning med fyra klor och passar tillsammans med alliansringen med diamanter infattade i faden.

Spectra

Solitärringen har en välvd skena med en briljanslipad diamant i en fattning på sex klor och passar tillsammans med alliansringen med diamanter infattade i en krabbfattning.

Förlovningsringar - Efva Attling - Sveriges största återförsäljare - Nordic Spectra

Efva Attling Wedding Collection

Efvas vision om sin Wedding Collection är stilren och minimalistisk design med ett unikt uttryck. Precis som resterande av Efvas smycken så leds de av ”Beauty with a thought” under hennes designprocess.

Efva Attlings förlovningsringar tillverkas i ditt val av rött eller vitt guld i 18 karat samt i silver. Många av ringarna är också klädda med diamanter i både briljant- och princesslipning. De använder diamanter från kända leverantörer i Antwerpen och tar starkt avstånd från konfliktdiamanter.

I kollektionen finner vi klassiska släta ringar tillsammans med alliansringar med unik design och solitärringar med vackra fattningar. Många av Efvas solitärringar går att få med en större mittsten – för dig som önskar en spektakulär ring med det lilla extra.

Kombinationsringar

En stor del av Efvas kollektion är också skapad för att kunna bäras tillsammans, ringar som kompletterar varandra. Crown Wedding Ring är ett utmärkt exempel på detta: En solitärring med en unik fattning likt en krona. Ringen är en vacker förlovningsring på egen hand men kompletteras mer än väl tillsammans med Circle Of Love Ring. Denna alliansring har skena som går samman i en cirkel som går att trä över Crown Wedding Ring och tillsammans bildar de en vacker ring med ett tidlöst, unikt uttryck – precis som Efvas vision för kollektionen.

Georg Jensen

Georg Jensen representerar ett klassiskt och tidlöst val när det kommer till förlovningsringar. De erbjuder en variation av ringar i vitguld, rödguld och platina tillsammans med diamanter med briljantslipning.

Aurora

Kollektion Aurora representerar alliansringar i olika carat, så kallade helallianser då ringen är klädd med diamanter runt om hela skenan. Ringarna är tillverkade i vitt eller rött guld i 18 karat och med en blank finish. Diamanterna som klär ringen är briljantslipade och fattade i krabbfattning för ett mer livligt uttryck. En design som är tidlös och samtidigt alltid modern. Ringarna passar bra att bära som en förlovningsring eller som en vigselring och då tillsammans med en solitärring av samma klassiska uttryck.

Magic

Kollektion Magic är skapad för att du ska ha frihet i att kombinera ihop din ring precis så som du önskar, en så kallad pusselring. Magic Combo Ring Guld har en vacker skena som omfamnar fingret och som är klädd med två briljantslipade diamanter. Ringen är tänkt att bäras på egen hand som en förlovningsring eller tillsammans med Magic Ring Pavé Vitguld som är en alliansring med två rader av briljantslipade diamanter. Tillsammans skapar de en pusselring med unikt utseende, två olika material och ett magiskt skimmer.

I kollektionen finner vi också släta ringar i olika bredder och med mjuka former. Magic Ring 5,7 mm Vitguld är en förlovningsring med klassisk design som går att få i ditt val av material – rödguld, vitguld eller platina. Komplettera denna släta ring med en vacker solitärring med sidostenar så som Magic Solitär 0.33 ct Vitguld. En ring med en mittsten i fyrklosfattning tillsammans med två rader av nedsänkta, briljantslipade diamanter.

Schalins - Vigsel & Förlovning - Nordicspectra.se

Schalins

En av Nordens största tillverkare av vigsel och förlovningsringar sedan år 1944 finner vi i Östersund – Schalins. Deras ringar tillverkas från grunden av eget smält guld och tillverkningen startar i samband med din beställning. De har således ingen massproduktion utan arbetar efter beställda ringar. Schalins samarbetar inte med några underleverantörer utan står själva för hela processen med allt från juvelfattning, legering och design.

Ditt val av material

Schalins erbjuder hela sitt sortiment i en stor variation av material så som vitguld, rödguld, platina, palladium och silver. Då de själva smälter guldet och ansvarar för att säkerställa högsta kvalitét är guldet återvunnet och med minsta möjliga miljöpåverkan.

Diamanter & Ädelstenar

Diamanterna i Schalins ringar har hög kvalitét (WSI-WVS) och du får alltid ett medföljande certifikat på ringar med diamanter. Diamanterna är från kända leverantörer i Antwerpen och Schalins ställer stora krav på att leverantörerna följer KPCS vilket garanterat att stenarna inte är konfliktdiamanter.

Ett levande sortiment med stort urval

Det finns ingen tvekan om att Schalins erbjuder ett av de största utbuden av förlovningsringar. Här hittar du ringar med mer klassisk design och även spektakulära ringar med unika drag och ringskenor.

River – Seine

I kollektion River finner vi serien Seine som är en av de ringar som har en klassisk design. En rak ringskena som är klädd med en briljantslipad diamant i en fattning på fyra klor. River Seine 0.50 Vitguld passar fint att komplettera med en alliansring vid vigsel. Seine är ett val för dig som söker en förlovningsring med tidlös elegans.

I’m in Love

Precis som namnet antyder är detta en kollektion som osar kärlek och romantik. Vackert briljantslipade diamanter i både solitärer med sidostenar samt i haloringar av olika form. I’m in Love 06 Guld är en vacker haloring med en ovalt slipad mittsten om 0.30ct som omges av mindre diamanter om 0.008ct. En ring med en stilren design som också andas lite vintage vilket ger ringen en tidlös stil. Kompletteras sedan vackert tillsammans med en alliansring från samma kollektion som vigselring.

Color Of Love

Att välja en förlovningsring med två material är en trend som faller många i smaken. I denna kollektion är ringarna sammansatta av antingen röd- & vitguld alternativt med rosé- och vitguld. Du väljer själv om du önskar en ring som är något kupad eller en ring som har en mer rak ringskena. Kollektionen innehåller släta förlovningsringar så som Color Of Love SR3005 Roséguld/Vitguld där vi ser en rak ringskena uppdelad i de två materialen med en blank yta. Önskar du en ring med diamanter? Då finner du samma ring i kollektionen med diamanter i Color Of Love SR4005 Roséguld/Vitguld 0.09 ct.

Vigselring & Förlovningsring - Skillnad - Nordicspectra.se

Skillnad förlovningsring & vigselring

I samband med frieriet byter kärleksparet enligt tradition förlovningsringar med varandra. Oftast har båda parterna en varsin förlovningsring i väntan på bröllopet då bruden vid vigselceremonin adderar en vigselring för att försegla äktenskapet. Vanligtvis behåller mannen sin förlovningsring men adderar vigseldatumet som en gravyr på ringens insida. Det är dock inte ovanligt att mannan väljer att addera en vigselring också. Vi vill understryka att här finns inget rätt och fel utan varje person gör givetvis som de själva önskar.

När det gäller hur en vigselring respektive en förlovningsring ska se ut finns det många olika traditioner. Ofta skiljer sig traditionerna mycket beroende på land, kultur och tidsålder. I USA är det exempelvis vanligt att fria med en solitärring (enstensring) till bruden. Solitären är den mer exklusiva av de två ringarna och matchas sedan med en slät ring alternativt en alliansring med flera diamanter på rad, nedsänkta i ringskenan. Se gärna vårt exklusiva utbud av solitärringar och alliansringar.

I Sverige har traditionen varit lite omvänd mot USA. Här har vi historiskt sett använt släta ringar som förlovningsringar och låtit vigselringen vara den mer exklusiva diamantringen.

Förlovningsringar - Tradition - Bröllop - Nordicspectra.se

En tradition med gamla anor

Att byta förlovningsringar är ett sorts löfte om trohet som har sin grund i det gamla romarriket. Redan då fick kvinnan en ring av mannen som en bekräftelse på att de två ingick en typ av överenskommelse. Ringarna kunde vara tillverkade olika material, alltifrån järn till guld. Under samma tid, i Sverige, förekom däremot inget ringbyte ännu. Här gav man i stället varandra ett handslag inför vittnen och det pågick ända fram tills att kristendomen nådde Norden. Inom kristendomen är äktenskapet ett heligt sakrament. Och det innebar att männen skulle ge förlovningsringar till sina kvinnor som ett tecken på trohet. Förr i tiden var det absolut vanligaste alternativet helt släta ringar. Och det berodde förmodligen på att det var enklare för smeden att justera storleken på den utan att behöva ta hänsyn till ädelstenar. Dessutom var det bara en provring. Då det viktigaste var vigselringen som kvinnan skulle bära livet ut.

Diamantringar - Ädelstenar - Nordicspectra.se

Populära ädelstenar till förlovningsringar

Vår rekommendation är att alltid välja äkta ädelstenar vid köp av förlovningsring. Med tanke på att det är en ring som förhoppningsvis ska användas dagligen, tills döden skiljer er, åt så rekommenderar vi att välja ädelstenar som kan skina och glittra minst lika länge.

Majoriteten av våra förlovningsringar med sten har briljantslipad diamant som ädelsten. Det är den mest klassiska och mest exklusiva ädelsten som används för smycken, världen över. Dess fantastiska lyster och fördelaktiga egenskaper gör den till en perfekt smyckessten som håller i generationer och aldrig tappar sin lyster.

Ett populärt alternativ till den naturliga diamanten är labbodlad diamant. Det är precis som det låter; en diamant som är framtagen i ett laboratorium. Den kemiska sammansättningen, den utmärkta lystern och de fysiska egenskaperna är alltså precis samma som en naturlig diamant, men den skapas i ett laboratorium och det tar bara ett par veckor. Till skillnad mot en naturlig diamant som skapas under miljontals år. Labbodlade diamanter graderas på precis samma sätt som naturliga diamanter. De graderas alltså enligt 4 C-modellen; Carat, Cut, Clarity och Color och alla större stenar (0,30 ct och uppåt) levereras med ett certifikat utfärdat av någon av de fristående diamantgraderingssällskapen såsom GIA.

Vi erbjuder labbodlade diamanter i majoriteten av vårt sortiment av ringar från  Schalins . Läs gärna mer om naturliga diamanter och labbodlade diamanter i vår diamantguide.

Guldringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

Förlovningsringar med olika karathalt

Ca. 90 % av de förlovningsringar vi säljer är tillverkade i guld av olika slag. Vanligast är traditionellt 18 karat rödguld (oftast benämnt som Guld). Denna guldlegering består av 75 % guld och 25 % koppar och silver.

Näst populärast material när det kommer till förlovningsringar är 18 karat vitguld. En legering som består av 75 % guld samt 25 % palladium och silver. För att få en riktigt blank och vit yta rhodieras ofta vitguldsringar, vilket innebär att man gör en elektrolytisk plätering med rhodium ovanpå vitguldsytan. Denna plätering slits med åren men går alltid att göra om för att få ringen att upplevas som ny igen.

Vi erbjuder även guldringar i 14 karat guld och vitguld. Det är väldigt vanligt med 14 karat förlovningsringar i USA, Tyskland, Finland osv. Men har inte riktigt fått fäste i Sverige riktigt än. Legeringen för 14 karat är i stort sett densamma som för 18 karat bara att guldmängden är minskad till 58,5 %. Detta gör givetvis att 14 karat guld är något billigare än 18 karat. Se vår guldguide för mer matnyttig info om guld.

Förlovningsringar – vitguld, guld eller silver?

På Nordic Spectra hittar du ett mycket stort utbud med förlovningsringar. Vitguld, guld, silver eller kanske platina? Du hittar ett stort utbud av förlovningsringar i olika material hos oss.

Platina

Ett slitstarkt material som anses vara ett av det mest exklusiva materialet. Platina är slitstarkt och behöver där av inte lika mycket underhåll som andra material.

Vitguld

 Vitguld skapas genom en legering av guld, oftast tillsammans med silver, koppar och palladium eller platina. Vitguld har en vit, krispig nyans som regleras av halten palladium i legeringen samt av rhodiumpläteringen. Denna plätering gör att vitguldet behöver underhållas för att behålla sin vackra vita yta. Att välja en förlovningsring i vitguld är ett populärt val då vitguld är trendigt i generationer.

Guld

Ett av de mest klassiska valen av material till en förlovningsring är guld. Guld kräver mycket lite underhåll då det endast behöver putsas mellan åren. I Sverige använder vi oss av ett guld som kallas rödguld och som återfinns i alla våra guldringar på Nordic Spectra. Rödguld är traditionsenligt något rödare i tonen än guld från exempelvis Tyskland eller Grekland då de använder sig av mindre koppar i sin legering.

Roséguld

Roséguld är återkommande som trendspaning år efter år och blir alltmer ett populärt val bland förlovningsringar. Guldet har en ton av rosa och får denna härliga nyans av mängden koppar i guldet. Det är även tack vare kopparn som roséguld har något bättre hållbarhet än de flesta guld.

Palladium

Till utseendet är palladium likt platina men skiljer sig i vikt och påverkar där av prislappen till det nättare. Palladium är slitstarkt och är därför relativt underhålls fritt.

Silver

Ett något billigare alternativt som erbjuds i många olika typer av förlovningsringar. Fördelen med silver är prislappen men det är inte helt underhålls fritt. Silver oxiderar i kontakt med bland annat luft, hud, föroreningar, vatten och påverkar därför förlovningsringens yta.

Titan

Titan är ett mycket lätt material som har en mörkare grå ton och som är tåligare än de flesta andra material. Den främsta fördelen med titan är att det är allergivänligt. Nackdelen är att det är ett material som är mycket svårt att förändra i efterhand. Det gör att det är svårt att ändra ringstorleken i efterhand.

Oavsett vilket material ni föredrar kommer ni garanterat att hitta flera modeller att välja mellan. Detta gör det möjligt för dig att uttrycka din unika personlighet. Låt din egen smak och stil råda vid val av ring och utgå från om du föredrar ett smycke med tidlösa former eller en ring med mer moderna inslag. Om du behöver vägledning i ditt val är du givetvis varmt välkommen att kontakta vår kundservice.

På vilken hand bär jag ringen?

I Sverige bär vi oftast förlovningsringen och vigselringen på vänster hand på ringfingret. Förlovningsringen är den du bär först för att sedan para ihop den med en vigselring.

Förlovningsringar för män och kvinnor

Hos oss hittar du förlovningsringar för både män och kvinnor. Och samtliga av våra ringar är formgivna av några av de största och mest välkända varumärkena inom smycken inklusive ett sortiment skapat av oss på Nordic Spectra. Det finns inga större skillnader i val av ring för man eller kvinna då valet är helt upp till eget tycke och smak. Traditionsenligt brukar kvinnans förlovningsring vara klädd med diamanter medan mannens är slät. Men återigen – här är valet helt ditt, du väljer vilken förlovningsring som passar dig.

Sverige är unikt

Att både mannen och kvinnan byter förlovningsringar är inte vedertaget världen över. Faktum är att Sverige tillsammans med bland annat Norge, Finland och Brasilien i dag är de enda länderna där det sker. Och den ring som mannen bär byter status efter att vigseln har ägt rum medan kvinnan får ytterligare en ring. Mannens ring brukar tilläggraveras vid vigsel med datum för vigsel.

Även när det kommer till vilken hand ringarna sitter på skiljer sig Sverige från större delen av världen. Här bär kvinnor och män sina förlovningsringar på vänster hand. Vilket troligtvis har sina rötter i antiken där man ansåg att det gick en så kallad kärleksven mellan hjärtat och vänster ringfinger. På 1600-talet stiftades det dessutom en lag i Sverige om att bruden skulle bära sina ringar på vänster hand.