• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

SVERIGES STÖRSTA UTBUD ONLINE OCH I BUTIK!

FÖRLOVNINGSRINGAR

Upplev förlovningsringar från några av Sveriges mest kända varumärken som Schalins, Efva Attling och Georg Jensen. Dessutom hittar du ett exklusivt utbud förlovningsringar som designas och tillverkas av Nordic Spectras egna guldsmeder. Hittar du inte ringen du letar efter? Vi hjälper dig att skapa din unika drömring. Kontakta gärna våra kunniga smyckesrådgivare för vägledning.

Vilken förlovningsring letar du efter?

Vilken förlovningsring letar du efter?

Spectra Diamantsolitär 0 Nordic Spectra

Spectra Diamantsolitär 0,30 ct Vitguld

24 100 kr
Donau 0.20 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Donau 0.20 Vitguld

Från 13 000 kr
Stella Diamantsolitär 0,40 ct Vitguld Nordic Spectra

Stella Diamantsolitär 0,40 ct Vitguld

34 300 kr
Love 04 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 04 Vitguld

Från 30 300 kr
Fjällbrud MG031 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Fjällbrud MG031 Vitguld

Från 26 400 kr
Love 12 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 12 Vitguld

Från 41 600 kr
Love 13 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 13 Vitguld

Från 16 600 kr
Maui 0.30 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Maui 0.30 Vitguld

Från 23 400 kr

Varför ska du välja en förlovningsring från Nordic Spectra?

1. Stort utbud av kända varumärken

Nordic Spectra erbjuder ett brett sortiment av förlovningsringar från Sveriges främsta varumärken så som Schalins, Efva Attling och Georg Jensen. Oavsett om du är på jakt efter en traditionell ring eller något mer unikt, har vi något för alla.

2. Egentillverkade alternativ

Förutom vårt sortiment av kända varumärken, erbjuder vi också ett exklusivt egetillverkat utbud av förlovningsringar. I vår fasta kollektion hittar du ringar där grundtanken bakom ringarna är att de ska vara tidlöst eleganta och samtidigt lätta att matcha ihop för att bilda en vacker enhet mellan förlovningsring och vigselring. Designen är klassisk vilket underlättar för dig när du önskar att din och din partners ring ska matcha ihop.Vi erbjuder även möjligheten att designa och tillverka en ring utefter dina egna önskemål. Kanske har du en klar tanke över hur du önskar din ring men inte hittat det du söker? Då är vi det bästa alternativet för dig. Våra smyckesrådgivare tillsammans med våra guldsmeder tar fram ett förslag utefter just dina önskemål och preferenser. Kontakta oss via [email protected] eller via telefon 0155-218005 – låt oss hjälpa dig att göra ditt livslånga löfte till en verklighet!

3. Experter på förlovningsringar

Våra guldsmeder har den kunskap och erfarenhet som krävs för att hjälpa dig att välja den perfekta förlovningsringen. Vi arbetar nära med varje kund för att förstå deras önskemål och för att hjälpa dem att hitta den perfekta ringen. Vi vet att världen av förlovningsringar kan vara fylld med många val och tankar, vi finns här för att hjälpa dig.

4. Hand in Hand

Väljer du en ring från varumärket Schalins så ingår vårt erbjudande Hand in Hand. Detta ger dig möjlighet till storleksändring på en ring från Schalins till och med 30 dagar från leverans av din ring. Vi vill att det ska kännas lustfyllt och enkelt att välja vigsel- och förlovningsringar från Schalins och vill därför hjälpa er så mycket vi kan – före under och efter ert beslut.  Lär mer om Hand in Hand.

Vi erbjuder Sveriges största utbud av förlovningsringar!

På Nordic Spectra erbjuder vi en stor variation av ringar i olika material och utföranden samt från olika varumärken. Vi har valt att arbeta tillsammans med några av de största varumärkena inom förlovning – allt för att du ska finna just den ring du söker till en av livets största händelser.

Nordic Spectra

För oss på Nordic Spectra är ett gediget hantverk och kvalité en självklarhet. Våra ringar är tillverkade av oss och är ett gediget hantverk där vi står bakom hela processen. Vi har valt ett uttryck som är elegant, tidlöst och som varar i generationer. Detta återspeglar sig i den kollektion som vi valt att designa som vår exklusiva vigsel- & förlovningskollektion – 1946 Kollektionen.

Studentpresent - Ett vackert smycke! - Gratis paketinslagning - Nordic Spectra

1946-Kollektionen

En kollektion som skapats med visionen om en stilren, elegant design med ett tidlöst uttryck. Precis som namnet antyder hänvisar kollektionen till vår första guldsmed, Ola Sellén, första verksamhetsår och tanken bakom kollektionen är att designen ska vara lika aktuell nu som då. Vi har därför valt att tillverka kollektionen i rött och vitt guld i 18 karat tillsammans med en gedigen och solid skena. Ringarna är skapade i två olika typer av ringskenor, en välvd och en rak. Därefter är ringarna anpassade i olika bredder och klädda med diamanter – allt för att du ska hitta en ring som passar dig.

Tanken bakom ringarna är att de ska vara lätta att matcha ihop för att bilda en vacker enhet mellan förlovningsring och vigselring. Designen är klassisk och elegant vilket underlättar för dig när du önskar att din och din partners ring ska matcha ihop. Förlovningsring 18k Guld 1946-Kollektionen Välvd 3 mm är en ring skapad med den rundade skenan – här väljer du själv vilken bredd du önskar på din ring. Ett mycket klassiskt val av förlovningsring som passar både man och kvinna.

Skapade för att bäras tillsammans

Vid sökandet av ring kan det oftast vara bra att tänka ett steg till och se en helhet mellan de två ringar man kommer att bära. I 1946-kollektionen har vi valt att skapa solitärringar och alliansringar i tre serier som har samma grundskena för att de ska kunna bäras tillsammans som ett sett. Partnern hittar sin matchade släta ring genom att välja samma skena ur 1946-kollektionen.

Stella

Solitärringen har en välvd skena och en briljantslipad diamant i en fattning med fyra klor och passar tillsammans med alliansringen med diamanter infattade i faden.

Sofia

Solitärringen har en rak skena med en briljantslipad diamant i en fattning med fyra klor och passar tillsammans med alliansringen med diamanter infattade i faden.

Spectra

Solitärringen har en välvd skena med en briljanslipad diamant i en fattning på sex klor och passar tillsammans med alliansringen med diamanter infattade i en krabbfattning.

Efva Attling Wedding Collection

Efvas vision om sin Wedding Collection är stilren och minimalistisk design med ett unikt uttryck. Precis som resterande av Efvas smycken så leds de av ”Beauty with a thought” under hennes designprocess.

Efva Attlings förlovningsringar tillverkas i ditt val av rött eller vitt guld i 18 karat samt i silver. Många av ringarna är också klädda med diamanter i både briljant- och princesslipning. De använder diamanter från kända leverantörer i Antwerpen och tar starkt avstånd från konfliktdiamanter.

I kollektionen finner vi klassiska släta ringar tillsammans med alliansringar med unik design och solitärringar med vackra fattningar. Många av Efvas solitärringar går att få med en större mittsten – för dig som önskar en spektakulär ring med det lilla extra.

Förlovningsringar - Efva Attling - Sveriges största återförsäljare - Nordic Spectra

Kombinationsringar

En stor del av Efvas kollektion är också skapad för att kunna bäras tillsammans, ringar som kompletterar varandra. Crown Wedding Ring är ett utmärkt exempel på detta: En solitärring med en unik fattning likt en krona. Ringen är en vacker förlovningsring på egen hand men kompletteras mer än väl tillsammans med Circle Of Love Ring. Denna alliansring har skena som går samman i en cirkel som går att trä över Crown Wedding Ring och tillsammans bildar de en vacker ring med ett tidlöst, unikt uttryck – precis som Efvas vision för kollektionen.

Love Bead Ring - Diamonds Gold - Efva Attling ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Efva Attling

Love Bead Ring – Diamonds Gold

15 900 kr
Plain & Signature Thin Ring - Efva Attling ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Efva Attling

Plain & Signature Thin Ring

1 900 kr
You & Me Too Ring Gold - Efva Attling ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Efva Attling

You & Me Too Ring Gold

21 000 kr
4 1/2 Ring - Efva Attling ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Efva Attling

4 1/2 Ring

2 100 kr
Love Bead Ring - Diamonds White Gold - Efva Attling ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Efva Attling

Love Bead Ring – Diamonds White Gold

15 900 kr
13 Stars & Signature Ring Gold - Efva Attling ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Efva Attling

13 Stars & Signature Ring Gold

25 000 kr
7 Stars & Signature Ring Gold - Efva Attling ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Efva Attling

7 Stars & Signature Ring Gold

33 000 kr
Wedding & Stars Ring 0.40 ct White Gold - Efva Attling ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Efva Attling

Wedding & Stars Ring 0.40 ct White Gold

50 000 kr

Georg Jensen

Georg Jensen representerar ett klassiskt och tidlöst val när det kommer till förlovningsringar. De erbjuder en variation av ringar i vitguld, rödguld och platina tillsammans med diamanter med briljantslipning.

Aurora

Kollektion Aurora representerar alliansringar i olika carat, så kallade helallianser då ringen är klädd med diamanter runt om hela skenan. Ringarna är tillverkade i vitt eller rött guld i 18 karat och med en blank finish. Diamanterna som klär ringen är briljantslipade och fattade i krabbfattning för ett mer livligt uttryck. En design som är tidlös och samtidigt alltid modern. Ringarna passar bra att bära som en förlovningsring eller som en vigselring och då tillsammans med en solitärring av samma klassiska uttryck.

Magic

Kollektion Magic är skapad för att du ska ha frihet i att kombinera ihop din ring precis så som du önskar, en så kallad pusselring. Magic Combo Ring Guld har en vacker skena som omfamnar fingret och som är klädd med två briljantslipade diamanter. Ringen är tänkt att bäras på egen hand som en förlovningsring eller tillsammans med Magic Ring Pavé Vitguld som är en alliansring med två rader av briljantslipade diamanter. Tillsammans skapar de en pusselring med unikt utseende, två olika material och ett magiskt skimmer.

I kollektionen finner vi också släta ringar i olika bredder och med mjuka former. Magic Ring 5,7 mm Vitguld är en förlovningsring med klassisk design som går att få i ditt val av material – rödguld, vitguld eller platina. Komplettera denna släta ring med en vacker solitärring med sidostenar så som Magic Solitär 0.33 ct Vitguld. En ring med en mittsten i fyrklosfattning tillsammans med två rader av nedsänkta, briljantslipade diamanter.

Magic Ringkombination RG/VG/Diamanter - Georg Jensen ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Georg Jensen

Magic Ringkombination RG/VG/Diamanter

37 500 kr
Magic Ring 3,8 mm Platina - Georg Jensen ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Georg Jensen

Magic Ring 3,8 mm Platina

Från 14 500 kr
Magic Solitär 0.33 ct Vitguld - Georg Jensen ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Georg Jensen

Magic Solitär 0.33 ct Vitguld

33 000 kr
Magic Solitär 0.20 ct Guld - Georg Jensen ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Georg Jensen

Magic Solitär 0.20 ct Guld

24 500 kr
Magic Ring 5 Georg Jensen

Magic Ring 5,7 mm Guld

Från 19 975 kr
Magic Ring Vitguld - Georg Jensen ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Georg Jensen

Magic Ring Vitguld

18 200 kr
Magic Ring Pavé Guld - Georg Jensen ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Georg Jensen

Magic Ring Pavé Guld

31 500 kr
Magic Combo Ring Guld - Georg Jensen ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Georg Jensen

Magic Combo Ring Guld

19 300 kr

Schalins

En av Nordens största tillverkare av vigsel och förlovningsringar sedan år 1944 finner vi i Östersund – Schalins. Deras ringar tillverkas från grunden av eget smält guld och tillverkningen startar i samband med din beställning. De har således ingen massproduktion utan arbetar efter beställda ringar. Schalins samarbetar inte med några underleverantörer utan står själva för hela processen med allt från juvelfattning, legering och design.

Schalins - Vigsel & Förlovning - Nordicspectra.se

Ditt val av material

Kollektion Aurora representerar alliansringar i olika carat, så kallade helallianser då ringen är klädd med diamanter runt om hela skenan. Ringarna är tillverkade i vitt eller rött guld i 18 karat och med en blank finish. Diamanterna som klär ringen är briljantslipade och fattade i krabbfattning för ett mer livligt uttryck. En design som är tidlös och samtidigt alltid modern. Ringarna passar bra att bära som en förlovningsring eller som en vigselring och då tillsammans med en solitärring av samma klassiska uttryck.

Diamanter & Ädelstenar

Kollektion Magic är skapad för att du ska ha frihet i att kombinera ihop din ring precis så som du önskar, en så kallad pusselring. Magic Combo Ring Guld har en vacker skena som omfamnar fingret och som är klädd med två briljantslipade diamanter. Ringen är tänkt att bäras på egen hand som en förlovningsring eller tillsammans med Magic Ring Pavé Vitguld som är en alliansring med två rader av briljantslipade diamanter. Tillsammans skapar de en pusselring med unikt utseende, två olika material och ett magiskt skimmer.

I kollektionen finner vi också släta ringar i olika bredder och med mjuka former. Magic Ring 5,7 mm Vitguld är en förlovningsring med klassisk design som går att få i ditt val av material – rödguld, vitguld eller platina. Komplettera denna släta ring med en vacker solitärring med sidostenar så som Magic Solitär 0.33 ct Vitguld. En ring med en mittsten i fyrklosfattning tillsammans med två rader av nedsänkta, briljantslipade diamanter.

Ett levande sortiment med stort urval

Det finns ingen tvekan om att Schalins erbjuder ett av de största utbuden av förlovningsringar. Här hittar du ringar med mer klassisk design och även spektakulära ringar med unika drag och ringskenor.

River – Seine

I kollektion River finner vi serien Seine som är en av de ringar som har en klassisk design. En rak ringskena som är klädd med en briljantslipad diamant i en fattning på fyra klor. River Seine 0.50 Vitguld passar fint att komplettera med en alliansring vid vigsel. Seine är ett val för dig som söker en förlovningsring med tidlös elegans.

I’m in Love

Precis som namnet antyder är detta en kollektion som osar kärlek och romantik. Vackert briljantslipade diamanter i både solitärer med sidostenar samt i haloringar av olika form. I’m in Love 06 Guld är en vacker haloring med en ovalt slipad mittsten om 0.30ct som omges av mindre diamanter om 0.008ct. En ring med en stilren design som också andas lite vintage vilket ger ringen en tidlös stil. Kompletteras sedan vackert tillsammans med en alliansring från samma kollektion som vigselring.

Color Of Love

Att välja en förlovningsring med två material är en trend som faller många i smaken. I denna kollektion är ringarna sammansatta av antingen röd- & vitguld alternativt med rosé- och vitguld. Du väljer själv om du önskar en ring som är något kupad eller en ring som har en mer rak ringskena. Kollektionen innehåller släta förlovningsringar så som Color Of Love SR3005 Roséguld/Vitguld där vi ser en rak ringskena uppdelad i de två materialen med en blank yta. Önskar du en ring med diamanter? Då finner du samma ring i kollektionen med diamanter i Color Of Love SR4005 Roséguld/Vitguld 0.09 ct.

Skillnad förlovningsring & vigselring

I samband med frieriet byter kärleksparet enligt tradition förlovningsringar med varandra. Oftast har båda parterna en varsin förlovningsring i väntan på bröllopet då bruden vid vigselceremonin adderar en vigselring för att försegla äktenskapet. Vanligtvis behåller mannen sin förlovningsring men adderar vigseldatumet som en gravyr på ringens insida. Det är dock inte ovanligt att mannan väljer att addera en vigselring också. Vi vill understryka att här finns inget rätt och fel utan varje person gör givetvis som de själva önskar.

När det gäller hur en vigselring respektive en förlovningsring ska se ut finns det många olika traditioner. Ofta skiljer sig traditionerna mycket beroende på land, kultur och tidsålder. I USA är det exempelvis vanligt att fria med en solitärring (enstensring) till bruden. Solitären är den mer exklusiva av de två ringarna och matchas sedan med en slät ring alternativt en alliansring med flera diamanter på rad, nedsänkta i ringskenan. Se gärna vårt exklusiva utbud av solitärringar och alliansringar.

I Sverige har traditionen varit lite omvänd mot USA. Här har vi historiskt sett använt släta ringar som förlovningsringar och låtit vigselringen vara den mer exklusiva diamantringen.