• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten

Vår kompetens

Nordic Spectra drivs av tredje generationen guldsmeder. Det för med sig över 100 års yrkeserfarenhet och samlad kunskap kring material, hantverk och smyckesförsäljning. I vår moderna ateljé, som ligger i anslutning till vårt huvudkontor i Nyköping, arbetar erfarna guldsmeder som hanterar yrkets alla delar; reparation, omarbetning, formgivning av smycken och övrig service.

I samma lokal hittar du även våra skickliga urmakare. Genom sin gedigna erfarenhet och kunskap kan de hjälpa dig med allt från service, rengöring, trycktester, länkbyte samt enklare batteribyten på klockor från de flesta välkända klockvarumärkena.

Guldsmide

Reparation

Givetvis skall du bära dina smycken varje dag om du så önskar. Men daglig användning gör att de blir utsatta för slitage. Och det kan leda till att de till slut går sönder. Du kanske har ett armband med en länk som har gått av? Eller en ring som har tappat en eller flera stenar? Oavsett smycke kan vi laga det åt dig.

Omarbetning

Vi erbjuder olika sorters omarbetningar. Bland annat kan vi hjälpa dig att ändra storleken på din ring (göra större eller mindre). Eller göra om befintliga smycken som du till exempel ärvt eller fått i present men som du inte använder så ofta. Vi ser till att dina gamla smycken får nytt liv!

Formgivning av smycken

Vi formger och tillverkar exklusiva smycken och juveler för livets stora händelser och har så gjort sedan år 1946. En av våra specialiteter är förlovnings- och vigselringar. Tillsammans med er skapar vi unika ringar för livet, utifrån era specifika önskemål. Vår ambition är att förvalta ert förtroende på bästa möjliga sätt och helst av allt överträffa era förväntningar.

Övrig service

Vår övriga service innefattar bland annat gravyr, värdering samt putsning och rengöring av smycken.

Urmakeri

Service

Våra kunniga urmakare utför underhåll på de flesta välkända klockvarumärkena. Dessutom är vi är certifierade servicepartners till bland annat Omega, Tissot, Seiko, Longines, Certina och Rado.

Batteribyte

Om din klocka har slutat gå beror det vanligtvis på att batteriet har tagit slut. Vi erbjuder snabba batteribyten på alla sorters klockor. Givetvis genomför vi också trycktest för klockor som kräver detta.

Köpa nytt armband eller länkar

Genom att byta klockarmband kan du på ett enkelt sätt ändra uttrycket på din klocka. Hos oss hittar du ett brett utbud med armband och länkar till armbandsur från det populära varumärket Condor. De tillverkar klockarmband av absolut högsta kvalitet i hållbara material såsom genuint läder, stål och textil. Vidare erbjuder vi också exklusiva klockarmband i 18k guld. Som vi dessutom kan hjälpa till att justera, korta ned, förlänga eller reparera om det skulle behövas.

Oavsett om ditt ärende gäller smycken eller klockor är du varmt välkommen att besöka vår ateljé och butik. Eller att kontakta oss på [email protected] eller 0155 – 21 80 05.

Loading