• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

INSPIRATION & TIPS

BRÖLLOPSGUIDEN

Inför ert bröllop dyker det upp många frågor och funderingar. I bröllopsguiden har vi samlat information kring materialval, vigselringar, förlovningsringar och frågor som kan ha uppkommit vid planeringen av ert bröllop. Utöver det hittar du också mängder med inspiration, to-do-lists och guider. Bröllopsguiden är fylld med allt du kan tänkas fundera på, vi finns här för er inför er stora dag – tveka aldrig att kontakta oss med era frågor och funderingar.

Bröllopsguide - Nordicspectra.se
Förlovningsringar - Släta - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

Förlovningsring

Innan bröllopet tar vid gäller det att ställa den stora frågan. Här hittar du inspiration, tips och vårt utbud av förlovningsringar.

I vilken ordning bär jag ringarna?

Om du har både en förlovningsring och en vigselring ska den ringen du fått först, d.v.s förlovningsringen, bäras längst in på ringfingret. Vid vigseln sätter du sedan vigselringen över förlovningsringen för att försegla äktenskapet.

Vigselringar

Vi förstår att valet av vigselring är en av de viktigaste besluten i en persons liv. Därför strävar vi alltid efter att erbjuda den mest omfattande samlingen av högkvalitativa vigselringar till våra kunder.

Förlovningsringar - Schalins - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

Diamantguide

Djupdyk i världen av diamanter – vi förklarar klassificeringsfaktorer (4C) och lär dig allt du vill veta om diamanter.

Vad är skillnaden mellan en förlovningsring & en vigselring?

Enligt traditionen i Sverige är vigselringen den en lägger “mest krut på” – den utsmyckade ringen. I USA däremot är det förlovningsringen som är i fokus. Men, tiderna förändras och idag ser vi att förlovningsringen tar allt större plats även i Sverige, ofta i form av en enstensring. Istället blir vigselringen den enklare av de två, t.ex. i form av en slät ring eller en alliansring.

I Sverige, till skillnad från USA, bär både kvinnan och mannen en förlovningsring. kvinnan kompletterar senare med en vigselring vid bröllopet. Mannen däremot uppdaterar ofta sin förlovningsring för att kunna gravera t.ex. datum, namn eller plats även efter förlovningen. Även mannen kan ha två ringar om han önskar. Det finns inga rätt eller fel, utan det är upp till varje par att bestämma vad som passar just dem.
Vigselring & Förlovningsring

5 saker att tänka på när du ska välja ring

Inför ditt bröllop behövs först en förlovningsring och sedan en vigselring, låt oss hjälpa dig med några saker att tänka på inför ditt val.

Bröllopet
En Dag Fylld Med Kärlek Och Minnen

Planera ditt drömbröllop med vår guide! Från idéer till praktiska tips, lär dig allt om att planera det perfekta bröllopet.

Bröllop är en dag som många ser fram emot och planerar länge för. Det är en dag där du och din partner förväntas ta varandra till äktenskap och starta en ny livstil tillsammans. Men med alla detaljer och beslut som måste göras, kan det vara svårt att veta var man ska börja. För att hjälpa dig att planera det bröllop du har drömt om, har vi samlat en guide med all information du behöver veta.

Välj en bröllopsplats som passar er båda

Det första steget i bröllopsplaneringen är att välja en plats där ni båda känner er bekväma och som passar er personlighet och stil. Om du och din partner är vilda om naturen, kan en outdoor-ceremoni vara det perfekta valet. Om ni älskar det klassiska och traditionella, kan en kyrka eller ett slott vara mer lämpligt. Oavsett vad du väljer, se till att platsen är tillgänglig på den dag du har tänkt dig och att den har tillräckligt med plats för alla era gäster.

Bröllopsbudget: Sätt en rimlig budget

Nästa steg i planeringen är att sätta en budget. Det här är viktigt eftersom det hjälper dig att fokusera på de viktigaste elementen i ditt bröllop och undvika att lägga pengar på saker som inte är viktiga. Diskutera med din partner och bestäm en budget som ni båda är bekväma med. Kom ihåg att det finns billigare alternativ för de flesta aspekter av bröllopet, såsom bröllopsdekorationer, bröllopsfoto och bröllopsmusik.

Bröllopsinbjudningar: Skapa unika inbjudningar

När du har satt en budget, är det dags att tänka på bröllopsinbjudningar. Dessa är viktiga eftersom de är det första intrycket som dina gäster får av bröllopet och de hjälper dina gäster att förbereda sig för den stora dagen. Skapa unika och minnesvärda inbjudningar som speglar er personlighet och bröllopsstil. Du kan välja mellan traditionella kort eller mer kreativa alternativ som magnetiska kort eller ett videoklipp.

Bröllopsklänningar: Hitta den perfekta klänningen

En av de mest spännande delarna av bröllopsplaneringen är att hitta den perfekta bröllopsklänningen. Det finns många olika stilar och designers att välja mellan, så ta dig tid att prova på flera olika klänningar och hitta den som du känner dig mest bekväm och lycklig i. Kom ihåg att det är viktigt att känna dig som den vackraste versionen av dig själv på din bröllopsdag.

Bröllopsfotograf: Välj en fotograf du litar på

Bröllopsfotografering är ett viktigt element i bröllopet eftersom det är det enda sättet att fånga alla minnen från den stora dagen. Välj en fotograf du litar på och som har er stil och önskemål i åtanke. Se till att få en förhandsvisning av deras portfolio och diskutera era önskemål.

Hur lång tid tar det att planera ett bröllop?

Tiden det tar att planera ett bröllop varierar från par till par och beror på deras unika önskemål och preferenser. Generellt rekommenderas det att man börjar planera minst 9-12 månader i förväg för att säkerställa att man har tillräckligt med tid att boka platser och leverantörer och ordna alla detaljer.

Hur många gäster ska man bjuda?

Antalet gäster du bjuder på ditt bröllop beror på din budget, bröllopsplatsens kapacitet och dina önskemål. Prata med din partner om viktigheten av att bjuda in viktiga människor i er liv och bestäm en gästlista som ni båda är bekväma med.

Bröllopsguiden - Hur förlovar man sig? - Nordic Spectra

Är det dags att ställa den stora frågan?

En guide till en minnesvärd och romantisk förlovning! Förlovningen är en av de mest minnesvärda och romantiska ögonblicken i livet. Det är en tid för att fira kärleken och för att planera framtiden tillsammans.

Bröllopsguiden - Morgongåva - Nordic Spectra

Morgongåva

I Sverige är det vanligt med en speciell bröllopsgåva som kallas för Morgongåva. Det är en gammal tradition som går tillbaka till medeltiden. Den symboliserar kärlek och respekt mellan makar och är en symbolisk start på deras gemensamma liv.

Vigelsring & Förlovningsring till ditt bröllop - Nordicspectra.se

Val av material

Vi erbjuder ringar i guld, vitguld, roséguld, platina, silver, titan eller palladium. Du kan välja mellan 14 karat eller 18 karat.
Så, vilken ska du välja?

Förlovningsring inför ditt bröllop - Schalins - Nordicspectra.se

Guldguide

Är du nyfiken på att lära dig mer om guld? Här har vi samlat lite intressant basfakta om bl.a. karathallt, legeringar och stämplar.

Loading