• 30 dagars öppet köp
  • Snabb leverans & smidig retur
  • Gratis paketinslagning

GARDEN SALE - EFVA ATTLING - SE VÅRERBJUDANDET HÄR

brollopsguide

Inspiration & tips

BRÖLLOPSGUIDEN

Inför den stora dagen dyker det upp många frågor och funderingar. I bröllopsguiden har vi samlat information kring materialval, vigselringar, förlovningsringar och frågor som kan ha uppkommit vid planeringen av ert bröllop. Utöver det hittar du också mängder med inspiration, to-do-lists och guider. Bröllopsguiden är fylld med allt du kan tänkas fundera på, vi finns här för er inför er stora dag – tveka aldrig att kontakta oss med era frågor och funderingar.

Love Ring - Schalins - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

5 SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA VÄLJA RING

Går du i bröllopstankar?

Förlovningsringar - Schalins - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

DIAMANTGUIDE

Djupdyk i världen av diamanter – vi förklarar klassificeringsfaktorer (4C) och lär dig allt du vill veta om diamanter.

Enligt traditionen i Sverige är vigselringen den en lägger “mest krut på” – den utsmyckade ringen. I USA däremot är det förlovningsringen som är i fokus. Men, tiderna förändras och idag ser vi att förlovningsringen tar allt större plats även i Sverige, ofta i form av en enstensring. Istället blir vigselringen den enklare av de två, t.ex. i form av en slät ring eller en alliansring.

I Sverige, till skillnad från USA, bär både kvinnan och mannen en förlovningsring. kvinnan kompletterar senare med en vigselring vid bröllopet. Mannen däremot uppdaterar ofta sin förlovningsring för att kunna gravera t.ex. datum, namn eller plats även efter förlovningen. Även mannen kan ha två ringar om han önskar. Det finns inga rätt eller fel, utan det är upp till varje par att bestämma vad som passar just dem.

Bröllop - Schalins

VAL AV MATERIAL

Vi erbjuder ringar i guld, vitguld, roséguld, platina, silver, titan eller palladium. Du kan välja mellan 9 karat, 14 karat eller 18 karat. Så, vilken ska du ska välja?

Förlovningsring - Schalins - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

GULDGUIDE

Är du nyfiken på att lära dig mer om guld? Här har vi samlat lite intressant basfakta om bl.a. karathalt, legeringar och stämplar.

Om du har både en förlovningsring och en vigselring ska den ringen du fått först, d.v.s förlovningsringen, bäras längst in på ringfingret. Vid vigseln sätter du sedan vigselringen över förlovningsringen för att försegla äktenskapet.