• Gratis paketinslagning
 • Trygga & spårbara leveranser
 • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

INSPIRATION & TIPS

SMYCKESGUIDEN

Här finner du mängder med inspiration och tips till livets alla tillfällen! Lär dig mer om olika material och skötsel samt hitta presenter till livets alla tillfällen så som dop, konfirmation, julklapp och mors dag.

Att välja det perfekta smycket kan vara en utmaning. Vare sig du letar efter en present till någon du älskar eller vill uppdatera din egen smyckessamling, är det viktigt att hitta något som passar din stil och personlighet. Vår smyckesguide ger dig tips och råd om hur du kan välja rätt smycke för alla tillfällen.

Present till henne - Smycken - Nordicspectra.se

Presenter till henne

Är du på jakt efter den perfekta presenten? Vi hjälper dig! Här har vi samlat populära smycken för alla tillfällen som alla passar kvinnan i ditt liv oavsett om det är mamma, mormor, frun. flickvännen eller dottern.

Present till honom - Smycken - Nordicspectra.se

Presenter till honom

Vi har samlat smycken som passar den moderna och stilrena mannen – en guide som hjälper dig att hitta den perfekta presenten till mannen, pojkvännen, sambon, morfar och sonen.

Smycken alla hjärtans dag

Presenter till Alla Hjärtans Dag

En högtid för att fira kärleken! Vi har samlat presenter som passar utmärkt som gåva att ge till henne med stort H.

Här är några viktiga faktorer
att tänka på när du köper smycken

 1. Stil
  Smycken finns i många olika stilar och det är viktigt att välja en stil som passar din personliga smak och livsstil. Fråga dig själv om du vill ha något modernt eller klassiskt, diskret eller iögonfallande.
 2. Material
  Det finns många olika material som smycken kan tillverkas av, inklusive guld, silver, platina, vitguld och stål. Var noga med att välja ett material som är både hållbart och bekvämt att bära.
 3. Kvalitet
  När du köper smycken är det viktigt att välja hög kvalitet för att försäkra dig om att smycket kommer att hålla länge. Nordic Spectra samarbetar med varumärken som värderar samma kvalitativa standard som oss själva.
 4. Pris
  Smycken kan variera i pris från mycket dyra till mycket prisvärda. Tänk på att du oftast får vad du betalar för, så var beredd på att investera i ett smycke av hög kvalitet om du vill att det ska hålla länge.
Silverbröllop - Ge ett vackert diamantsmycke - Nordic Spectra

Pushpresent

Att ge bort en puschpresent är ett utmärkt sätt att visa uppskattning och kärlek till någon. Det är en gest som kan lysa upp en persons dag och få denne att känna sig älskad och omhändertagen. Om du funderar på att ge bort en puschpresent till någon speciell i ditt liv, så är smycken alltid en bra idé.

Silverbröllop - Ge ett vackert diamantsmycke - Nordic Spectra

Dopgåva

En dopgåva som kan sparas som minne är en särskilt meningsfull present. Vi erbjuder en rad gåvor som är perfekta för att skapa minnen, såsom ett halsband och armband. Att välja den perfekta dopgåvan kan vara en utmaning, men tillsammans kan vi hitta en present som passar din stil och tanke. Vår passion är att hjälpa dig att skapa minnen som varar livet ut.

Festsmycken

Bli stjärnan på festen med dessa vackra smycken! Vi har samlat säsongens trender tillsammans med tidlösa örhängen, halsband, ringar och armband.

Konfirmationspresent - Smycken - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

Presenter till konfirmanden

En stor dag som hyllas i både kärlekens och trons tecken. Ge bort ett smycke med klassisk symbolik som ett halsband med kors eller ett smycke från en tidlös och elegant kollektion. Här har vi samlat idéer och presenttios till konfirmanden.

Studentpresent - Ett vackert smycke! - Gratis paketinslagning - Nordic Spectra

Studentpresent

Är du på jakt efter den studentpresent? När det är dags för studenter att ta examen är det vanligt att ge en present för att fira och visa uppskattning. Det är dock inte alltid lätt att hitta den perfekta presenten. Fira din student med att ge bort en betydelsefull gåva i form av ett smycke.

Vård av smycken

För att hålla dina smycken i bästa skick är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Här är några tips för att vårda dina smycken.

Förvara smycken på rätt sätt

För att undvika repor och skador på dina smycken bör du förvara dem på rätt sätt. Halsband och armband kan till exempel förvaras på en smyckeställning eller i ett smyckeskrin medan ringar och örhängen kan förvaras i smyckesaskar eller smyckespåsar.

Ta av smycken när du badar eller tränar

För att undvika att smycken utsätts för vatten eller svett bör du ta av dig dem när du badar eller tränar.

Rengör smycken regelbundet

För att hålla dina smycken rena och glänsande är det viktigt att rengöra dem regelbundet. Du kan rengöra dina smycken med en mjuk trasa eller en smyckestvätt, och undvik att använda kemikalier som kan skada smyckena. Om dina smycken är mycket smutsiga eller behöver en djuprengöring är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig gärna att ge dina smycken nytt liv.

Undvik att bära smycken i kontakt med parfym eller lotion

För att undvika att smycken missfärgas eller skadas bör du undvika att bära dem i direkt kontakt med parfym eller lotion.

Ta hand om ädelstenar på rätt sätt

Om dina smycken har ädelstenar är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Vissa ädelstenar kan skadas av vatten eller kemikalier, medan andra kan tåla vatten men behöver skyddas från repor. Innan du köper smycken med ädelstenar bör du kontrollera vilken typ av vård de behöver.

Vanliga frågor om smycken

Vilket smyckesmaterial är bäst för mig?

Det beror på dina personliga preferenser och vad du vill ha från dina smycken. Guld och silver är tidlösa material som alltid kommer att vara populära, medan ädelstenar och pärlor kan ge en mer unik och personlig touch.

Hur ofta bör jag rengöra mina smycken?

Du bör rengöra dina smycken regelbundet för att hålla dem rena och glänsande. Detta kan variera beroende på hur ofta du använder dina smycken och vilken typ av material de är tillverkade av.

Kan jag bada eller träna med mina smycken på?

Det är bäst att ta av dig dina smycken när du badar eller tränar för att undvika att de utsätts för vatten eller svett.

Presentset - Smycken - Nordicspectra.se

Presentset

Är du på jakt efter den studentpresent? När det är dags för studenter att ta examen är det vanligt att ge en present för att fira och visa uppskattning. Det är dock inte alltid lätt att hitta den perfekta presenten. Fira din student med att ge bort en betydelsefull gåva i form av ett smycke.

Studentpresent - Ett vackert smycke! - Gratis paketinslagning - Nordic Spectra

Fars Dag

Fars Dag är en dag för att hedra och fira alla pappor runt om i världen. Och vad kan vara en bättre present än ett smycke som visar hur mycket man uppskattar och älskar sin far? Det finns en mängd olika smycken att välja mellan och det kan ibland vara svårt att veta vad som skulle passa bäst för just din far. Men oroa dig inte, vi har samlat våra bästa tips på olika typer av smycken som kan vara den perfekta presenten för din far på Fars Dag.

Smyckeskrin

Vi guidar dig bland våra många olika sorters smyckeskrin och hjälper dig att hitta ett skrin som passar perfekt för just dig. Söker du ett skrin som passar utmärkt att ta med på resan? Eller söker du kanske ett större och rymligare skrin som rymmer alla dina favoritsmycken? Här finner du svaren!

Julklapptips - Smycken - Nordicspectra.se

Julklapstips

Ett smycke är en gåva som passar både mannen, kvinnan, barnet och barnbarnet – den perfekta julklappen! Vi har samlat säsongens nyheter tillsammans med klassiska smycken som varar i generationer, allt för att underlätta i ditt sökande på julklapparna.

Skötselråd - Smycken - Nordicspectra.se

Skötselguide

Hur ta man hand om sina smycken på bästa sätt? Vi har listat allt du behöver veta och hur du går tillväga.

Förlovningsring inför ditt bröllop - Schalins - Nordicspectra.se

Guldguide

Är du nyfiken på att lära dig mer om guld? Här har vi samlat lite intressant basfakta om bl.a. karathalt, legeringar och stämplar.

Smyckestyper

Det finns många olika typer av smycken, och det kan vara svårt att veta vilken som passar dig bäst. Här är några av de vanligaste smycketyperna.

Halsband

Halsband finns i många olika längder och material, från enkla kedjor till mer komplicerade hängsmycken. När du väljer ett halsband bör du tänka på vilken stil du vill ha och vilken längd som passar bäst till din klädsel. Ett kort halsband kan till exempel vara snyggt till en enkel tröja medan ett längre halsband kan ge en vacker effekt till en klänning.

Armband

Armband finns i många olika material och stilar, från enkla kedjor till mer komplicerade armband med stenar eller pärlor. När du väljer ett armband bör du tänka på din handleds storlek och hur armbandet kommer att passa till dina andra smycken. Ett enkelt armband kan vara snyggt att bära tillsammans med flera andra armband, medan ett mer iögonfallande armband kan vara en fokuspunkt för hela din outfit.

Ringar

Ringen är en av de mest populära smycketyperna och finns i många olika material och stilar. När du väljer en ring bör du tänka på vilken storlek som passar ditt finger och vilket material som du föredrar. En enkel guld- eller silverring kan vara en tidlös klassiker medan en mer iögonfallande ring med stenar eller pärlor kan vara ett statement-smycke.

Örhängen

Örhängen finns i många olika stilar och material, från små studs till mer iögonfallande hängande örhängen. När du väljer örhängen bör du tänka på din klädsel och vilken stil du vill ha. Enkla studs kan vara snyggt till vardags medan stora hängande örhängen kan vara ett vackert tillbehör för festligare tillfällen.

Smyckesmaterial

Smycken kan tillverkas i många olika material, och valet av material kan påverka både utseendet och känslan av smycket. Här är några av de vanligaste materialen som används för smyckestillverkning.

Guld

Guld är ett av de ädlaste och mest värdefulla metallerna och har varit ett populärt smyckematerial under århundraden. Guldsmycken finns i olika karathalter, från 10K till 24K, där högre karathalt innebär mer rent guld. När du väljer guldsmycken bör du tänka på karathalten, priset och om du föredrar gult, vitt eller roséguld.

Silver

Silver är ett annat populärt metallval för smycken. Silver är mjukare än guld och tenderar att slitas ner över tid. När du väljer silversmycken bör du tänka på silverhalt, som mäts i procent. Sterling silver, som är 92,5% silver, är det vanligaste silvret för smyckestillverkning.

Ädelstenar

Ädelstenar är en annan vanlig ingrediens i smycken. Diamanter, rubiner, safirer och smaragder är några av de mest värdefulla ädelstenarna. När du väljer smycken med ädelstenar bör du tänka på stenens karatvikt, färg, klarhet och slipning. Ju högre karatvikt och ju mer värdefull färg, klarhet och slipning, desto högre blir priset.

Pärlor

Pärlor är ett annat populärt materialval för smycken. Pärlor kan vara naturliga eller odlade, och finns i olika storlekar, former och färger. När du väljer pärlsmycken bör du tänka på pärlans storlek, form och färg samt på pärlornas kvalitet.

Loading