• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

VÄLKOMMEN TILL
NORDIC SPECTRA

Hos oss hittar du ett brett utbud med stilrena smycken för både kvinnor och män. Formgivna av välkända och noggrant utvalda varumärken som delar vår passion för ett gediget hantverk och hög kvalitet, som på samma gång värnar om människan och miljön.

Vår ambition är att förstärka livets stora händelser och skapa oförglömliga minnen med hjälp av vackra och betydelsefulla smycken. I vårt urval finner du personliga gåvor till födelsedagsbarnet, minnesvärda doppresenter och exklusiva vigselringar inför den stora dagen. Men givetvis också smycken som förgyller dagarna däremellan.

Nordic Spectra drivs av tredje generationen guldsmeder. Vilket för med sig över 100 års yrkeserfarenhet och samlat kunnande kring hantverk, material och smyckesförsäljning – kunskap vi gärna delar med oss av i form av informativa guider.

Vårt huvudkontor ligger vackert beläget i hjärtat av Nyköping. Och i anslutning till det hittar du även vår ateljé där våra skickliga guldsmeder formger smycken, utför reparationer och omarbetningar. Samt vår butik där vi exponerar ett urval av våra varumärken. Varmt välkommen in om du har vägarna förbi!

Vår historia

Den som lägger grunden till det som i dag är Nordic Spectra heter Ola Sellén. År 1946 är han 14 år gammal och arbetar som springpojke hos en av huvudstadens väletablerade guldsmedsverkstäder. Han gör mycket bra ifrån sig. Och efter en tid avancerar han till guldsmedslärling för att så småningom bli guldsmedsmästare. I och med det startar Ola sin egen ateljé. Och gör sig snabbt ett namn som en mycket noggrann och pålitlig guldsmed genom sin yrkesstolthet och passion för hantverket. Det leder till att han får arbeten skickade till sig från hela Sverige.

Intresset för guldsmedsyrket går i arv. Och Olas son Peter blir även han guldsmed. Efter några år som verksam juvelerare på olika guldsmedsverkstäder runtom i Stockholm startar Peter eget företag. År 1985 öppnar han en ateljé i Gnesta som han omsorgsfullt driver fram till år 2001. Då tar han familjen med sig och flyttar till Nyköping. Här går han in som delägare i ateljé TeBoon, i vilken han arbetar tills att han går i pension år 2016.

För Peters äldste son Dennis har guldsmide varit en naturlig del av vardagen sedan barnsben. Och efter att ha gått som lärling hos sin far i ateljén i Gnesta utbildar han sig först till Guldsmed på hantverksgymnasiet i Stockholm och studerar sedan vidare på yrkeshögskolan i Falköping. Dennis är mycket skicklig och har ett gott öga för hantverkets alla detaljer. Det gör att han får arbete som guldsmed på den exklusiva ateljén Gaudy Stockholm efter sin utbildning. Därefter arbetar han som juvelerare och verkstadschef på ateljé Guldbros. När familjen flyttar till Nyköping år 2001 köper han ateljé TeBoon tillsammans med sin far Peter.

När Peter går i pension ansluter sig hans yngste son Johannes, som har en bakgrund inom reklam- och designbranschen, till verksamheten. Vid sidan av ateljéns befintliga webbutik startar de ytterligare en e-handel. Den erbjuder både de egendesignade och handtillverkade smyckena från familjens eget varumärke TeBoon, samt smycken från noggrant utvalda varumärken. Resultatet blir Jewelrybox.se.

Jewelrybox.se etablerar sig snabbt på den svenska marknaden och blir för många en självklar destination för inköp av smycken på nätet. Och det gör att både Johannes och Dennis ser en potential i att nå ut med sitt utbud även utanför landets gränser. År 2021 väljer de därför att slå samman Ateljé TeBoon och Jewelrybox.se och bildar Nordic Spectra. Sammanslagningen gör det möjligt för den familjeägda ateljén att leva vidare i samverkan med e-handeln, fast under ett och samma namn.

Loading