• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

LÄR DIG MER

VAL AV MATERIAL

Vi förstår vikten av att välja rätt material till din vigsel- eller förlovningsring. Det finns många olika alternativ att välja mellan, och det kan vara svårt att bestämma sig för vilket material som passar dig bäst. I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på de olika alternativen för material till din ring, för att hjälpa dig att fatta ett beslut.

Vigelsring & Förlovningsring till ditt bröllop - Nordicspectra.se

Guld

Guld är det mest klassiska valet för en vigsel- eller förlovningsring, och det är inte svårt att förstå varför. Guld är en tidlös och elegant metall som har använts för smycken i hundratals år. Guld finns i olika nyanser, inklusive gult, vitt och roséguld. Det är också en av de mest värdefulla metallerna, vilket gör det till ett populärt val för par som vill ha en mer lyxig känsla på sin ring.

Vitguld

Vitguld är ett populärt alternativ som är både tidlöst och elegant. Vitguld är gjort av en kombination av guld, nickel, koppar och zink, och har en silveraktig färg. Det är också ett hållbart val för en vigsel- eller förlovningsring. Det är viktigt att notera att vitguld är oftast belagd med en tunt lager av rhodium, som kan nötas bort över tiden. Detta innebär att du kanske behöver få din ring ombehandlad efter några år för att behålla dess glans. Sammanfattningsvis, vitguld är ett elegant och hållbart alternativ som är perfekt för dem som vill ha utseendet av platina utan prislappen.

Roséguld

Roséguld är ett populärt alternativ för de som vill ha en unik och romantisk touch till sin vigselring eller förlovningsring. Det är gjort av en kombination av guld och koppar, vilket ger det dess karakteristiska rosa färg. Kopparhalten kan variera mellan olika tillverkare och kan påverka både färgen och hållbarheten på ringen.

En fördel med roséguld är att det är mer slitstarkt än ren guld, vilket gör det mindre benäget att repas eller tappa sin form över tiden. Det är också en tidlös och elegant val som passar till många stilar. En annan fördel med roséguld är att det passar till de flesta hudtoner, vilket gör det till en mångsidig val.

Platina

Platina är ett annat populärt val för vigsel- eller förlovningsringar. Det är en mycket tålig metall som är resistent mot repor. Platina är också hypoallergeniskt, vilket innebär att det är ett bra val för personer med känslig hud eller allergier. Eftersom platina är en så pass robust metall, så kan det ta längre tid att arbeta med än andra material, vilket gör att det kan vara lite dyrare.

Palladium

Palladium är en metall som har blivit allt populärare för vigsel- och förlovningsringar. Det är ett relativt nytt material som är mycket likt platina i utseende, men till ett lägre pris. Palladium är också tåligt, vilket gör det till ett bra val för personer som är ute efter en ring som kommer att hålla länge.

Titan

Titan är en metall som är mycket lätt och tålig. Det är också hypoallergeniskt, vilket gör det till ett bra val för personer med känslig hud eller allergier. Titan finns i olika färger, inklusive silver och svart, vilket ger dig flera alternativ att välja mellan. Titan är ett bra val för personer som vill ha en ring som är både lätt och robust.

Loading