• Gratis paketinslagning
 • Trygga & spårbara leveranser
 • Kostnadsfria byten

EFVA ATTLING - SUMMER DEALS - UPP TILL 30% RABATT UTVALT SORTIMENT

LÄR DIG MER

MATERIAL FÖRLOVNINGSRING

När det kommer till förlovningsringar är valet av material en av de viktigaste besluten. Det påverkar inte bara ringens utseende utan också dess kvalitet, hållbarhet och pris. Här på Nordic Spectra förstår vi vikten av att göra rätt val, och vi är här för att vägleda dig genom de olika alternativen.

material-forlovningsring
vitguld-forlovningsring

Vitguld – Elegant och mångsidigt

Vitguld är en legering av guld och andra vita metaller som palladium eller silver. Det har en vacker, silverliknande färg och är ett populärt val för dem som vill ha en modern twist på det klassiska guldutseendet.

Stella Solitärring 0 Nordic Spectra

Stella Solitärring 0,30 ct Vitguld

25 700 kr
Maui 0.30 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Maui 0.30 Vitguld

Från 23 700 kr
Love 14 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 14 Vitguld

Från 44 700 kr
Love 13 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 13 Vitguld

Från 16 800 kr
Love 12 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 12 Vitguld

Från 41 800 kr
Love 11 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 11 Vitguld

Från 46 200 kr
Love 10 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 10 Vitguld

Från 25 200 kr
Love 01 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 01 Vitguld

Från 22 100 kr
guld-forlovningsring

Guld – Ett klassiskt val

Guld har länge varit ett populärt val för förlovningsringar på grund av dess skönhet, glans och värde. Detta ädla metall har en tidlös attraktion som har lockat generationer av brudpar världen över. Guldets unika egenskaper gör det till ett utmärkt material för förlovningsringar eftersom det är lätt att forma och kan anpassas till olika stilar och designar. Dessutom är guld ett hållbart material som behåller sin glans och kvalitet över tid, vilket gör det till en investering som kan gå i arv genom generationer.

Spectra Diamantsolitär 0 Nordic Spectra

Spectra Solitärring 0,30 ct Guld

24 000 kr
Seine 0.25 Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Seine 0.25 Guld

Från 18 500 kr
Donau 0.20 Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Donau 0.20 Guld

Från 12 500 kr
Love 01 Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 01 Guld

Från 21 200 kr
Maui 0.50 Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Maui 0.50 Guld

Från 36 600 kr
Aure 10D Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Aure 10D Guld

21 600 kr
Sofia Diamantsolitär 0 Nordic Spectra

Sofia Solitärring 0,40 ct Guld

35 700 kr
Stella Diamantsolitär 0,30 ct Guld Nordic Spectra

Stella Solitärring 0,30 ct Guld

23 800 kr

Det finns olika typer av guld att välja mellan när det gäller förlovningsringar, varav 24 karats och 18 karats är de vanligaste. 24 karats guld är rent guld och har en intensiv, djup gyllene färg. Denna renhet ger en vacker och lyxig känsla, men renheten gör också metallen mjukare och mer benägen för repor och deformationer över tid. Å andra sidan är 18 karats guld en blandning av guld och andra metaller som silver eller koppar, vilket gör det mer hållbart och slitstarkt. Detta gör 18 karats guld till ett populärt val för förlovningsringar eftersom det kombinerar den naturliga skönheten hos guld med den praktiska hållbarheten hos andra metaller.

Oavsett vilken karathalt du väljer, erbjuder guld en klassisk och elegant estetik som aldrig går ur mode. Det är en tidlös symbol för kärlek, engagemang och evighet, vilket gör det till det perfekta valet för att fira denna speciella livshändelse.

platina-forlovningsring

Platina – Ett lyxigt alternativ

Platina är ett ädelt metall som är känt för sin exceptionella hållbarhet, renhet och eleganta utseende. Denna sällsynta och värdefulla metall har en naturlig vit färg som inte bleknar eller förändras över tid, vilket gör den till ett tidlöst och lyxigt val för förlovningsringar. Dess höga densitet och vikt ger ringen en känsla av substans och kvalitet som är svår att matcha med andra metaller.

Himla Platina - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Himla Platina

29 300 kr
Love 01 Platina - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 01 Platina

24 300 kr
Love 14 Platina - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 14 Platina

47 400 kr
Seine 0.15 Platina - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Seine 0.15 Platina

16 700 kr
Magic Solitär 0.20 ct Platina - Georg Jensen ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Georg Jensen

Magic Solitär 0.20 ct Platina

28 500 kr
Love 10 Platina - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 10 Platina

27 400 kr
Love 16 Platina - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 16 Platina

42 700 kr
Love 12 Platina - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Love 12 Platina

44 500 kr

Andra populära material

När det kommer till förlovningsringar finns det en mängd olika material att välja mellan för att passa olika stilar, budgetar och livsstilar. Här är några andra populära material som du kan överväga:

Silver – Ekonomiskt och stilrent

Silver är ett prisvärt och vackert alternativ till guld som har en unik charm och glans. Det har länge varit en favorit bland smyckestillverkare och bärare tack vare dess naturliga skönhet och prisvärdhet. Silver kan vara ett utmärkt val för dem med en begränsad budget eller för dem som letar efter en mer avslappnad och bohemisk stil. Dock bör det noteras att silver kan vara mer benäget att repas eller missfärgas jämfört med ädelmetaller som guld eller platina, vilket kan kräva regelbunden underhållning.

Titan – Lätt och hållbart

Titan är en modern och innovativ metall som har blivit alltmer populär i smyckesdesign på grund av dess exceptionella hållbarhet och lätta vikt. Trots sin lätthet är titan en av de starkaste och mest korrosionsbeständiga metallerna som finns tillgängliga, vilket gör det till ett utmärkt val för dem med en aktiv livsstil eller dem som arbetar i tuffa miljöer. Dessutom är titan hypoallergent, vilket gör det till ett säkert och bekvämt val för dem med känslig hud.

Palladium – Ett robust val

Palladium är en relativt nykomling inom smyckesindustrin som snabbt vunnit i popularitet tack vare sina många fördelar. Denna ädelmetall liknar platina i både utseende och egenskaper men är lättare och mer prisvärd. Palladium är också hypoallergent och har en naturlig vit färg som inte bleknar eller förändras över tid. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för dem som söker en lyxig och hållbar förlovningsring utan den höga prislappen som följer med platina.

Hur man underhåller förlovningsringar av olika material

Att ta hand om din förlovningsring är avgörande för att den ska hålla sig vacker och glänsande år efter år. Oavsett vilket material din ring är gjord av, finns det några generella underhållstips som kan hjälpa dig att bevara dess skönhet och kvalitet.

Tips för guld & platina

Guld och platina är ädelmetaller som är relativt tåliga, men de kräver fortfarande regelbunden underhåll för att bevara sin glans och lyster. För att ta hand om din guld- eller platinaring bör du undvika att exponera den för starka kemikalier, som klor eller blekmedel, eftersom dessa kan skada metallen och förändra dess färg. Använd istället en mjuk trasa och varmt tvålvatten för att försiktigt rengöra din ring. Undvik att använda hårda borstar eller slipande rengöringsmedel, eftersom dessa kan repa ytan på metallen. Efter rengöring, torka av ringen noggrant med en mjuk trasa för att undvika vattenfläckar och bevara dess naturliga glans.

Rengöring av förlovningsring vitguld

Precis som andra ädelmetaller kräver vitguld regelbunden rengöring och underhåll för att behålla sin glans och lyster. Här är några tips för att hålla din vitguldsring i bästa skick:

 1. Mild tvål och varmt vatten: Blanda en mild tvål med varmt vatten i en skål. Låt din vitguldsring blötläggas i lösningen i några minuter för att lösa upp smuts, olja och andra föroreningar.
 2. Försiktig rengöring: Använd en mjuk borste, som en tandborste med mjuka borsthår, för att försiktigt skrubba ringen och avlägsna smuts och fläckar. Var försiktig så att du inte repa ringens yta.
 3. Skölj och torka: Efter rengöring, skölj av ringen med rent vatten för att ta bort eventuell tvålrester. Torka sedan av den noggrant med en mjuk och luddfri trasa eller mikrofiberduk för att undvika fläckar och bevara dess naturliga glans.
 4. Undvik kemikalier: Precis som med andra ädelmetaller bör du undvika att exponera din vitguldsring för starka kemikalier, som klor eller blekmedel, eftersom dessa kan skada metallen och förändra dess färg och glans.

Rrhodiering förbättrar hållbarheten och utseendet på din vitguldsring, dock kan beläggningen med tiden slitas bort och behöva förnyas. Det är därför rekommenderat att regelbundet kontrollera och underhålla rhodieringen genom att besöka att kontakta oss på Nordic Spectra för att applicera ett nytt lager av rhodium när det behövs.

Rengöring av silver och titan

Silver och titan är båda hållbara och korrosionsbeständiga material, men de kräver fortfarande regelbunden rengöring för att hålla sig i bästa skick. För att rengöra en silverring kan du använda en mild tvål och varmt vatten. Blöt ringen i tvålvattnet i några minuter för att lösa upp smuts och olja, och använd sedan en mjuk borste eller trasa för att försiktigt skrubba bort smutsen. Efter rengöring, skölj av ringen med rent vatten och torka den noggrant med en mjuk trasa för att förhindra fläckar och oxidation.

När det gäller titan är det bäst att följa samma rengöringsmetod som för silver. Använd en mild tvål och varmt vatten för att rengöra din titanring och torka den noggrant med en mjuk trasa för att undvika vattenfläckar. Undvik att använda slipande rengöringsmedel eller hårda borstar, eftersom dessa kan skada ytan på titan och förändra dess naturliga finish.

Genom att följa dessa enkla underhållstips kan du hjälpa din förlovningsring att behålla sin skönhet och kvalitet i många år framöver.

FAQs

 1. Vilket material är mest prisvärt för en förlovningsring?
  Det beror på din budget och personliga preferenser. Vitguld är vanligtvis dyrare än guld, medan titan och palladium är mer prisvärda alternativ.
 1. Är platina bättre än guld för en förlovningsring?
  Båda materialen har sina fördelar och nackdelar. Platina är mer hållbart och hypoallergent, medan guld har en rikare färg och kan vara mer prisvärt.
 2. Hur ofta bör jag rengöra min förlovningsring?
  Det är bra att rengöra din ring regelbundet för att hålla den i bästa skick. En gång i månaden är vanligtvis tillräckligt, men det kan variera beroende på hur ofta du bär den.
 3. Kan jag ändra materialet på min förlovningsring senare?
  Det är möjligt att ändra material på vissa ringar genom omsmältning eller omarbetning, men det kan vara kostsamt och komplicerat.
 4. Hur vet jag vilket material som är bäst för min livsstil?
  Tänk på hur aktiv du är, om du har känslig hud och din budget när du väljer material för din förlovningsring. Det är också bra att konsultera med en juvelerare för professionell rådgivning.

Loading