• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

LÄR DIG MER

Hur du väljer rätt diamant för din förlovningsring

Förlovningsringen är en symbol för kärlek och tillit mellan två personer, och valet av en diamant är ett viktigt beslut. En förlovningsring med en vacker diamant kan vara ett livslångt minne, så det är viktigt att välja rätt diamant för att säkerställa att ringen är så spektakulär som den kan vara.

1. Kvaliteten på diamanten

Kvaliteten på en diamant avgörs av fyra viktiga faktorer: karat, renhet, färg och slipning.

1.1. Karat

Karat är en måttenhet för diamantens vikt. Ju högre karat, desto större och mer tilltalande blir diamanten. Ett vanligt val för en förlovningsring är en diamant på runt 0.3 karat.

1.2. Renhet

Renheten av en diamant är en måttstock på mängden av inklusioner och fläckar i stenen. En ren diamant är mer sällsynt och har en högre värde än en diamant med fler inklusioner.

1.3. Färg

Färgen på en diamant avgörs av närvaron av andra mineraler i stenen när den bildas. En diamant med en ljus, klar färg är mer eftertraktad och har en högre värde än en diamant med en mörk eller grumlig färg.

1.4. Slipning

Slipningen på en diamant påverkar diamantens utseende och ljusreflektion. En välslipat diamant är mer tilltalande och har en högre värde än en diamant med en dålig slipning.

Spectra Diamantsolitär 0 Nordic Spectra

Spectra Diamantsolitär 0,40 ct Vitguld

34 500 kr
Love 05 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

I'm In Love 05 Vitguld

Från 21 800 kr
Stella Diamantsolitär 0,30 ct Guld Nordic Spectra

Stella Diamantsolitär 0,30 ct Guld

22 700 kr
Love 10 Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

I'm In Love 10 Guld

Från 18 100 kr
Schalins I'm In Love Schalins

I'm In Love 14 Vitguld

Från 30 100 kr
Sofia Diamantsolitär 0 Nordic Spectra

Sofia Diamantsolitär 0,50 ct Guld

52 300 kr
Schalins I'm In Love 17 Platina - Vigselring - Nordicspectra.se Schalins

I'm In Love 17 Platina

Från 36 000 kr

2. Formen på diamanten

Formen på en diamant påverkar diamantens utseende och värde. Vanliga former på diamanter inkluderar rund, princess, oval, hjärta och cushion. Runda diamanter är den mest populära formen eftersom de har ett klassisk och elegant utseende. Princess-diamanter är en annan populär form med sina skarpa hörn och rena linjer. Ovala diamanter har en unik form som är elegant och tilltalande, medan hjärtformade diamanter är särskilt passande för en förlovningsring. Cushion-diamanter har en mjuk, rund form med fördelaktiga rundade hörn.

3. Slipningen på diamanten

Slipningen på en diamant påverkar hur ljuset reflekteras och hur diamanten ser ut. De mest populära slipningarna är briljant men det finns också andra slitsättningar att välja mellan, inklusive princess, baguette och asscher.

Loading