• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

INSPIRERAS

VIGSELRING MAN

En vigselring är en symbol för evig kärlek och tillgivenhet mellan två personer som har beslutat att spendera resten av sina liv tillsammans. Oavsett om det är för en man eller kvinna, är valet av en vigselring en av de mest betydelsefulla besluten i en persons liv. Men när det gäller att välja en vigselring för män finns det flera faktorer att tänka på, inklusive material, design, komfort och stil. I denna guide kommer vi att titta på allt du behöver veta om vigselringar för män, från materialval till stil och tillbehör.

Vad är en vigelsring för män?

En vigselring för män är en symbol för äktenskaplig tillgivenhet och kärlek. Till skillnad från en vanlig ring, som bara kan vara en modetillbehör, är en vigselring en symbol för en evig förbindelse mellan två personer. Därför är det viktigt att välja en vigselring som passar din personliga stil och som kommer att hålla livet ut.

Materialval för vigselringar för män

Det finns flera materialval för vigselringar för män att välja mellan, inklusive guld, platina, titan och silver. Varje material har sina fördelar och nackdelar, och valet av material bör baseras på personlig smak och livsstil. Till exempel kan en aktiv person välja en titanring som är robust och hållbar, medan en person som föredrar en mer traditionell stil kan välja en guld- eller platina-ring.

Guld

Guld är en av de mest populära materialen för vigselringar för män. Guld finns i olika karat, vilket påverkar dess färg och hållbarhet. Ju högre karat, desto mer guldfärgad och mjukare ringen kommer att vara. Men högre karat innebär också högre pris. Vanligtvis väljer män 14 karat eller 18 karat guld.

Platina

Platina är en annan populär metall för vigselringar för män. Det är en tung och stark metall som är mer sällsynt än guld, vilket gör den något mer kostsam. Platina har en naturlig vitaktig färg, vilket gör att den passar bra med diamanter.

Magic Ring 3,8 mm Platina - Georg Jensen ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Georg Jensen

Magic Ring 3,8 mm Platina

Från 14 500 kr
Förlovningsring 18k Guld 1946-Kollektionen Välvd 4 mm - Snabb frakt & fri paketinslagning - Nordicspectra.se Nordic Spectra

Förlovningsring 18k Guld 1946-Kollektionen Välvd 4 mm

Från 7 800 kr
Magic Ring 5 Georg Jensen

Magic Ring 5,7 mm Vitguld

Från 21 975 kr
Förlovningsring Platina 1946-Kollektionen Rak 7 mm - Snabb frakt & fri paketinslagning - Nordicspectra.se Nordic Spectra

Förlovningsring Platina 1946-Kollektionen Rak 7 mm

Från 17 300 kr
4 1/2 & Black Stars Ring - Efva Attling ringar - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se Efva Attling

4 1/2 & Black Stars Ring

15 000 kr
Förlovningsring 18k Guld 1946-Kollektionen Rak 4 mm - Snabb frakt & fri paketinslagning - Nordicspectra.se Nordic Spectra

Förlovningsring 18k Guld 1946-Kollektionen Rak 4 mm

Från 9 000 kr
Schalins Sign Of Love SR2035 Guld - Vigselring - Nordicspectra.se Schalins

Sign Of Love SR2035 Guld

Från 23 540 kr
Förlovningsring 18k Vitguld 1946-Kollektionen Välvd 5 mm - Snabb frakt & fri paketinslagning - Nordicspectra.se Nordic Spectra

Förlovningsring 18k Vitguld 1946-Kollektionen Välvd 5 mm

Från 11 600 kr
Schalins Stjärnfall 720-5 Guld  - Förlovningsring - Nordicspectra.se Schalins

Stjärnfall 720-5 Guld

Från 5 800 kr

Stil och design för vigselringar för män

När det gäller stil och design finns det ett brett utbud av alternativ att välja mellan. Från enkla och klassiska ringar till mer dekorativa och personliga designalternativ, är det viktigt att välja en vigselring som speglar din personliga stil och smak. Några vanliga alternativ inkluderar:

  • Klassiska ringar: Dessa är vanligtvis enkla, enfärgade ringar utan några utsmyckningar eller diamanter. De är en tidlös stil som aldrig går ur mode och passar till alla personliga stilar.
  • Diamantringar: Dessa ringar har diamanter som utsmyckning, och kommer i olika stilar och designalternativ. Diamantringar ger en extra glans och glamour till vigselringen.
  • Band med mönster: För de som söker en mer personlig stil finns det alternativ med olika mönster, till exempel flätade eller etsade mönster, som ger ringen en unik touch.
238-7 Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

238-7 Guld

Från 8 500 kr
720-6 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

720-6 Vitguld

Från 9 100 kr
SR1049-6 Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

SR1049-6 Guld

Från 11 400 kr
220-6 Platina - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

220-6 Platina

Från 15 700 kr
SR1035-6 Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

SR1035-6 Guld

Från 13 200 kr
Verdi 5 Guld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Verdi 5 Guld

Från 6 300 kr
Reflection 07 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

Reflection 07 Vitguld

Från 11 600 kr
SR1007-6 Vitguld - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

SR1007-6 Vitguld

Från 14 800 kr
3010-5 Titan - Vigsel- & förlovningsringar - Schalins - Fri storleksändring* - Nordic Spectra Schalins

3010-5 Titan

1 700 kr

Komfort och passform

En vigselring är en ring som du kommer att bära varje dag resten av ditt liv, så det är viktigt att välja en ring som är bekväm och passar bra. Det finns flera faktorer att tänka på när det gäller passform och komfort:

  • Ringstorlek: Det är viktigt att välja rätt storlek på ringen för att säkerställa en bekväm passform. En ring som är för stor eller för liten kan orsaka obehag och irritation.
  • Ringbredd: Ringbredden kan påverka hur bekväm ringen känns på handen. Det är viktigt att välja en ringbredd som passar din hand och personliga stil.
  • Form: Vissa människor föredrar en ring med en rundad eller en platt yta. Det är viktigt att välja en form som känns bekväm på din hand och som passar din personliga smak.

Vanliga frågor om vigselringar för män

Vilken hand ska jag bära min vigselring på?

Traditionellt bärs vigselringen på vänster hand, men det finns inga hårda och snabba regler. Vissa människor föredrar att bära sin vigelsring på höger hand eller på ett annat finger.

Behöver jag välja samma material och design som min partners ring?

Nej, det finns inga regler som säger att vigselringar för par måste matcha. Det viktigaste är att välja en ring som du känner dig bekväm i och som representerar din personliga stil.

Kan jag gravera min vigselring?

Ja, det är vanligt att gravera vigselringar med personliga meddelanden, datum eller initialer. Graveringar kan göras på insidan eller utsidan av ringen och ger en personlig touch. VI erbjuder gravyr på en stor del av våra vigselringar.

Hur kan jag underhålla min vigselring för män?

För att hålla din vigselring i bra skick är det viktigt att underhålla den regelbundet. Detta inkluderar att ta bort ringen när du gör tungt arbete eller när du utsätts för kemikalier, och att rengöra ringen regelbundet med varmt tvålvatten och en mjuk borste. Det kan också vara en bra idé att få din ring inspekterad av en juvelerare en gång om året för att säkerställa att den är i gott skick.

Loading