• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

LÄR DIG MER

Pushpresentens historia

Pushpresenten är en gåva som man ger till en kvinna som precis har fött barn. Traditionen härstammar från antikens Egypten där man trodde att amuletter och smycken kunde skydda nyblivna mödrar och deras nyfödda barn från onda andar. Sedan dess har pushpresenten förändrats och fått en modern betydelse. I denna artikel kommer vi att utforska pushpresentens historia och dess betydelse idag.

Studentpresent - Ett vackert smycke! - Gratis paketinslagning - Nordic Spectra

Ursprunget av pushpresentens historia

I antikens Egypten använde man amuletter för att skydda nyblivna mödrar och deras nyfödda barn från onda andar. Dessa amuletter var oftast gjorda av guld eller silver och hade symboler som skulle skydda dem från faror. I dagens samhälle kan man fortfarande se liknande symboler på moderna smycken som ges som pushpresenter.

I vissa europeiska länder har man traditionellt firat nyfödda barn med en dopgåva. Detta var en gåva som man gav till barnet vid dopet. Men i Nordamerika har man istället infört pushpresenten, en gåva som man ger till mamman efter att hon har fött barnet.

Pushpresenten i modern tid

Idag är pushpresenten oftast en present som man ger till den nyblivna mamman som en symbolisk gest för att hedra hennes prestation att ha fött barnet. Det kan vara allt från en fin klocka till en smycke. Ofta väljer man något som har ett sentimentalt värde eller som symboliserar mammans nya roll som mamma.

Letar du efter en pushpresent?

Att ge en pushpresent är en tradition som har funnits i Sverige i flera århundraden. Det är en gåva som ges till en kvinna som precis har fött ett barn. Den här presenten symboliserar uppskattning och kärlek från partnern och är en gest som ofta uppskattas av mottagaren. Vi har listat våra bästa förslag för att få den nyblivna mamman att känna sig älskad, firad och hyllad.

Julklappstips - Ett vackert smycke - Nordic Spectra

Pushpresenten runt om i världen

Pushpresenten är inte bara populär i Nordamerika, utan har också blivit vanligare i andra delar av världen. I Frankrike ger man traditionellt sett en gåva som kallas “La Tirelire” till nyblivna mammor. Detta är en liten sparbössa som man ger som en symbolisk gåva till mamman för att hjälpa henne att spara till barnets framtid.

I Japan ger man istället en “Omiyage” som är en gåva som man ger till vänner och familj efter en resa eller en annan viktig händelse. Denna tradition har spridit sig till att man också ger en Omiyage till nyblivna mammor som ett sätt att fira födseln av det nya barnet.

För många är pushpresenten en positiv tradition som ger mamman en välbehövlig uppskattning för allt det arbete och smärta som hon har gått igenom under förlossningen. Det är en gest som visar att man värdesätter henne och den nya roll som hon har som mamma.

Loading