• Gratis paketinslagning
 • Trygga & spårbara leveranser
 • Kostnadsfria byten

3 FÖR 2 - ALLA BERLOCKER FRÅN THOMAS SABO

LÄR DIG MER

VAD ÄR EN PUSHPRESENT?

En pushpresent är en present som ges till en ny mamma efter att hon har fött sitt barn. Traditionellt sett var det vanligt med mindre presentkorgar, men nuförtiden ges det allt från smycken till resor. I denna guide kommer vi att utforska vad en pushpresent är och varifrån traditionen kommer.

Studentpresent - Ett vackert smycke! - Gratis paketinslagning - Nordic Spectra

Historik av pushpresenten

Pushpresenten är en tradition som har funnits i många år. Ursprungligen var det vanligt att ge presenter till nyblivna mammor efter födseln av deras barn. Dessa presenter var ofta små gåvor, såsom blommor, choklad eller ett fint kort. Traditionen med pushpresenten spreds sedan till andra delar av världen, och idag är det vanligt att ge mer betydande presenter.

Varför ges en pushpresent?

Pushpresenten ges som en hyllning till mamman som har genomgått graviditet och förlossning. Det är också ett sätt att visa kärlek och uppskattning för allt det hårda arbete som hon har lagt ner för att föda barnet. För många kvinnor är födelsen av ett barn en av de mest betydelsefulla händelserna i deras liv, och en pushpresent kan fungera som ett minne för livet.

Letar du efter en pushpresent?

Att ge en pushpresent är en tradition som har funnits i Sverige i flera århundraden. Det är en gåva som ges till en kvinna som precis har fött ett barn. Den här presenten symboliserar uppskattning och kärlek från partnern och är en gest som ofta uppskattas av mottagaren. Vi har listat våra bästa förslag för att få den nyblivna mamman att känna sig älskad, firad och hyllad.

Julklappstips - Ett vackert smycke - Nordic Spectra

Vad för slags pushpresenter finns det?

Det finns många olika typer av pushpresenter som kan ges till en ny mamma. En av de mest populära presenterna är smycken, såsom en halsband, ett armband eller en ring med barnets initialer ingraverade. Andra populära presenter inkluderar spabehandlingar, en resa eller en lyxig väska. Det är viktigt att komma ihåg att presenten bör vara personlig och passa mamman i fråga.

Hur mycket ska man spendera på en pushpresent?

Det finns inget fastställt belopp som man bör spendera på en pushpresent. Det beror på din relation till mamman och din budget. Vissa människor spenderar mycket pengar på pushpresenter medan andra ger mindre gåvor. Det viktigaste är att presenten är meningsfull och att den visar din kärlek och uppskattning för mamman.

Är pushpresenten en nödvändighet?

Nej, en pushpresent är inte en nödvändighet. Det är upp till varje person att bestämma om de vill ge en pushpresent eller inte. För många människor är det dock en fin tradition som hjälper till att hylla den nya mamman och välkomna det nya livet som har kommit till världen.

Vad är en “postpartum doula”
och är det en lämplig pushpresent?

En postpartum doula är en professionell oerson som erbjuder fysisk, emotionell och informativ support till nya mammor under den första tiden efter födseln. Det kan inkludera att hjälpa till med amning, laga mat, städa och ge råd om allt som har att göra med spädbarn. Att anställa en postpartum doula kan vara en fantastisk present till en ny mamma som behöver stöd och hjälp i den första tiden efter födseln.

Sammanfattningsvis är en pushpresent en fin tradition som ger möjlighet att hylla och visa uppskattning till en ny mamma efter födseln av hennes barn. Det finns inga regler för vad en pushpresent bör vara, utan det är upp till varje person att välja en personlig och meningsfull present som passar den nya mamman. Oavsett om det är smycken, en resa eller en postpartum doula, är det viktigt att presenten visar kärlek och uppskattning för allt det hårda arbete som mamman har gjort.

 1. Vad är en pushpresent och varifrån kommer traditionen?
  En pushpresent är en present som ges till en ny mamma efter att hon har fött sitt barn. Traditionen har funnits i många år och ursprungligen var det vanligt att ge mindre presenter, som blommor eller choklad.
 2. Vad är en lämplig pushpresent att ge?
  En lämplig pushpresent kan vara vad som helst som är personligt och meningsfullt för den nya mamman. Populära presenter inkluderar smycken, spabehandlingar och resor, men det kan också vara en postpartum doula eller en annan form av stöd.
 3. Ska man ge en pushpresent till en ny mamma?
  Det är upp till varje person att bestämma om de vill ge en pushpresent eller inte. För många människor är det en fin tradition som hjälper till att hylla den nya mamman och välkomna det nya livet som har kommit till världen.
 4. Hur mycket ska man spendera på en pushpresent?
  Det finns inget fastställt belopp som man bör spendera på en pushpresent. Det beror på din relation till mamman och din budget. Det viktigaste är att presenten är meningsfull och visar din kärlek och uppskattning för mamman.
 5. Finns det andra sätt att fira en födelse utan att ge en pushpresent? 
  Ja, det finns många andra sätt att fira födelsen av ett barn. Du kan bjuda den nya mamman på en god middag eller ordna en spavistelse där hon kan koppla av och njuta av lite egen tid. Du kan också skicka en fin bukett blommor eller en personlig hälsning för att visa din uppskattning.

Loading