• Gratis paketinslagning
  • Trygga & spårbara leveranser
  • Kostnadsfria byten
LÄR DIG MER

FÖRLOVNINGSRING MODELLER

Hur önskar du att din förlovningsring ser ut? Vi erbjuder en stor variation av ringar i olika modeler så som slät, solitär, allians samt solitär med sidostenar. Upplev ett exklusivt utbud vigsel- och förlovningsringar som designas och tillverkas av Nordic Spectras egna guldsmeder – samt från några av Sveriges mest kända varumärken så som SchalinsEfva Attling och Georg Jensen.

Vigselring & Förlovningsring - Skillnad - Nordicspectra.se

Solittärring

En elegant enstensring med en ädelsten upphöjd i en fattning. Solitärringen är för många definitionen av en exklusiv diamantring och fungerar ofta som förlovningsring eller vigselring. Namnet kommer från ordet solo som betyder ensam, vilket definierar denna ringmodell då den bygger på att det är EN sten som är framträdande och står i centrum.

Olika fattningstyper för solitärringar

Stenen på solitärringar kan vara infattad på olika sätt vilket ger ringen olika karaktär. Det vanligaste är att stenen sitter i en upphöjd klofattning med fyra alternativt sex klor. Förutom att de olika fattningarna ger olika visuellt uttryck kommer de även med olika funktion. En fattning med sex klor gör att stenen sitter mer skyddad än med endast fyra klor. En annan elegant fattningstyp är bezelfattningen. Denna fattning skapas utifrån formen på stenen och omsluter hela stenen med en slät kant. Detta är den säkraste fattningstypen då den håller hela stenen på plats och inte blottar någon av stenens sidor. Denna fattningstyp kan även ge en illusion av att stenen är större än den är.

Solitärring som förlovningsring

I USA tillhör det traditionen att använda en diamant-solitärring som förlovningsring för att sedan kombinera med en alliansring eller slät ring vid vigseln. Solitärringen är den mest värdefulla ringtypen då det ofta är en stor diamant som sitter i den upphöjda fattningen. Genomsnittspriset för en förlovningsring i USA 2016 var drygt 6 000 USD och följer modellen om att spendera en till tre månadslöner på förlovningsringen. Upplev vårt exklusiva sortiment av solitärringar!

Förlovningsringar - Solitär - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

Alliansring

En alliansring är en exklusiv ringmodell med särprägeln att den är utsmyckad med ädelstenar infattade i en tät rad i ringskenan. Alliansringar används både som vigselring, förlovningsring samt som smyckesring och morgongåva. Det är vanligt att ädelstenarnas storlek avgör ringens bredd. Ju större diameter på ädelstenarna, desto kraftigare ring. Alliansringen är en kärleksfull symbol för evig kärlek och alliansen mellan två personer. Välj själv hur långt band av stenar du önskar. Vi erbjuder alliansringar med alltifrån några stenar till halvallians, vilket innebär att halva ringen täcks av stenar samt helallians då det är stenar hela vägen runt om ringen. Alliansring kallas även ”eternity ring” på engelska.

En smakfull och populär ringkombination är att bära alliansringen tillsammans med en solitärring – alltså en ring med en upphöjd sten i en klofattning. Vill du lyxa till det ordentligt kan du välja två alliansringar samt en solitärring i mitten. Då sprakar det fint om ädelstenarna!

Vanliga fattningstyper för alliansringar

Beroende på hur stenarna är infattade kan en alliansring se olika ut. En vanlig infattningsteknik för alliansringar är fadenfattning. Denna fattningstyp används för runda (briljantslipade) stenar och hålls fast av 2-4 fyra små kulformade klor. På sidan av ringen behålls material för att hålla stenarna säkert fast. En annan populär fattning är den som kallas krabbfattning. Den liknar fadenfattningen men här går stenarna hela vägen ut till ringens kant vilket gör att ljusinsläpp tillåts även från stenens sidor.

I vårt sortiment av alliansringar finner ni ringar tillverkade av återvunnet guld och vitguld samt palladium, silver och platina. Upplev och utforska hela vårt sortiment av alliansringar!

Förlovningsringar - Allians - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

Slät ring

Kanske den mest klassiska av förlovningsringar är den släta ringen. Med att den är slät menas att ringen inte har några ädelstenar infattade i eller på ringen. Det är en modell som alltid varit populär och aktuell som förlovningsring då den har ett väldigt tidlöst uttryck. Denna ringtyp är förhållandevis okomplicerad att storleksändra, både upp och ned i storlek.

En slät ring kan se olika ut och upplevas olika på handen beroende på ringens mått. Välj en slät ring som passar din hand. Om du har en kraftig hand kan det vara fint med en något kraftigare ring och vide versa. Tänk även på att du kanske vill matcha din släta förlovningsring med en vigselring framöver – ha gärna det i åtanke när du gör ditt val av ring. Mått du ska ta hänsyn till då du ska köpa din släta ring är bredd, höjd och ringens kupning så att det passar med din framtida vigselring.

De vanligaste släta ringarna som används vid förlovning är en 18 karat guldring tillverkad i traditionell svensk rödguld. Vi har även ett stort sortiment av släta ringar i material som roséguld, vitguld, palladium, titan, platina och silver. Är du i färd med att välja förlovningsring? Upplev vårt stora sortiment av släta ringar.

Förlovningsringar - Släta - Snabb frakt & paketinslagning - Nordicspectra.se

Loading